Rhode wint van FC Eindoven AV

Sint-Oedenrode - Voor het eerst in het 92 jarig bestaan moest Rhode | Van Stiphout Bouw een thuiswedstrijd zonder publiek spelen. Door de regering is besloten dat alle sportwedstrijden, in ieder geval de komende drie weken, zonder publiek gespeeld moeten worden. En die steun werd wel gemist, FC Eindhoven AV begon erg sterk, scoorde al snel en leek op weg naar een grote overwinning.

FC Eindhoven was vanaf het begin de aanvallende ploeg. Na ruim drie minuten werden zij beloond met een doelpunt. Een vrije trap, genomen door Sander Heesakkers, schoof onder alles en iedereen door en zo kwamen zij op 0-1, een op dat moment een verdiende voorsprong. Het beloofde toen een spannende wedstrijd te worden, die Rhode knap naar haar hand wist te zetten. Alhoewel FC Eindhoven AV het betere spel had, had Rhode de beste kansen. Aan beide kanten zorgden de keepers ervoor dat de stand lang 0-1 bleef. Tot de 42e minuut, Rolf van den Bogaart wist na een sprint de bal in het doel van de tegenstander te werken: 1-1 vlak voor rust.

De tweede helft liet Rhode steeds beter spel zien, desondanks had FC Eindhoven een flink aantal kansen. Een van die schoten eindigde tegen de lat. Zo wist Rhode een aantal keer te ontsnappen aan een achterstand. Beiden ploegen creeërden kansen, wederom dankzij goed keeperswerk bleef het tot de 71e minuut 1-1. Na een vrije trap van Daan van Dinten werd de bal in de kluts het doel ingewerkt mede door Simon van de Wetering. Ruim tien minuten later volgde opnieuw een doelpunt voor Rhode. Bas van Kuringen werd onder uit gehaald, hierdoor kreeg Rhode een strafschop. Mark van der Zanden gaf de keeper geen kans. Zo eindigde de spannende wedstrijd in 3-1.

Voor komende zondag staat er al weer een lastige klus op het programma. Rhode moet dan in Nijmegen op bezoek bij opnieuw een amateurteam van een profclub, NEC. Ook zij hebben een aantal technisch begaafde spelers en zijn ook goed aan de competitie begonnen. Met 2 overwinningen en een gelijkspel zijn zij samen met Best Vooruit de koplopers.