Afbeelding
Foto: Kim Schepens

Corona-update huisartsenpraktijken Vogelenzang, Rijckehoef & Neulstraat

Gezondheid Coronavirus

Sint-Oedenrode - Samenvatting: Het aantal corona besmettingen neemt toe. - Bij vragen over wel of niet testen is het advies om op de website van de GGD te kijken ggdhvb.nl of de GGD te bellen op 0800-1202.  - De huisartsenpraktijken zijn zo veilig mogelijk ingericht. - Draag een mondkapje als u de huisartsenpraktijk bezoekt. Bezoek de praktijk alleen op afspraak.

Het aantal mensen dat positief getest wordt voor het coronavirus neemt toe. We zijn ons allemaal aan het voorbereiden op het najaar. In de herfst worden over het algemeen meer mensen verkouden, krijgen meer mensen de griep en zullen mogelijk ook weer meer mensen corona krijgen. In maart zijn we allemaal erg geschrokken van het opkomende virus. Veel mensen zijn ziek geworden, veel mensen zijn overleden en veel mensen durfden niet naar de huisartspraktijk te komen. In eerdere edities van DeMooiRooiKrant hebben de Rooise huisartsen hun patiënten op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in de praktijken. Gezien de huidige situatie willen ze dit nu weer doen.

“We hebben onze praktijken zo veilig mogelijk ingericht, zowel voor onze patiënten, als voor onze medewerkers. De wachtkamers zijn ruimer opgezet, er is meer ruimte tussen de stoelen. We vragen u om bij binnenkomst uw handen te desinfecteren en we vragen u om klachten, die zouden kunnen passen bij het coronavirus, telefonisch te melden bij onze assistenten. Zij beoordeelden altijd al aan de telefoon uw klachten maar vragen nu ook of er klachten zijn die zouden kunnen passen bij corona. Dit doen we niet om u te weren van het spreekuur maar om te plannen op welk spreekuur u gezien zou kunnen worden. Er is een speciaal spreekuur om patiënten te zien met deze klachten”, vertellen de huisartsen.

“Vanwege de huidige ontwikkelingen en de nieuwe maatregelen die door de regering genomen zijn hebben we hier een aantal maatregelen voor onze praktijken aan toegevoegd. We vragen nu alle patiënten zelf een mondkapje mee te nemen en op te zetten in de praktijk. De huisartsen, doktersassistenten en praktijkondersteuners zullen ook een mondkapje dragen tijdens het contact met de patiënt. De praktijkondersteuner GGZ kan ten alle tijden de 1,5 meter afstand houden, hij of zij zal geen mondkapje dragen. We vragen nu ook alle patiënten om niet meer zonder afspraak aan de balie te komen. Via de telefoon kunnen we beter beoordelen op welk spreekuur we u in kunnen plannen en we willen voorkomen dat mensen met hoestklachten toch opeens in de praktijk staan. Ook al bent u er zelf van overtuigd geen corona te hebben, we moeten één lijn trekken en we kunnen daarbij nu geen uitzonderingen maken. Ook herhaalrecepten moeten telefonisch worden aangevraagd.”

“We houden ons aan de adviezen van de RIVM en GGD. Bij klachten, die bij corona zouden kunnen passen, adviseren we altijd de adviezen van de RIVM en GGD te volgen. Bij vragen over wel of niet testen is het advies om op de website van de GGD te kijken www.ggdhvb.nl of de GGD te bellen op 0800-1202. Actuele informatie over het coronavirus kunt u vinden op www.rivm.nl/coronavirus of www.rijksoverheid.nl/coronavirus of www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus. Bij vragen over uw eigen gezondheid kunt u natuurlijk altijd bij uw huisarts terecht.”

“We hebben de afgelopen maanden gemerkt dat Rooi een dorp is met een groot saamhorigheidsgevoel. We hebben veel begrip en hartverwarmende reacties van u gehad. We vragen uw begrip en steun bij deze nieuwe maatregelen. Laten we samen proberen om ons aan de regels te houden en zo het virus tegen te gaan. Alleen samen krijgen we corona onder controle!”