Ruben van Hoof
Ruben van Hoof

Rooise tiener Nederlands Kampioen motorcross

Sport Sport

Sint-Oedenrode / Varsseveld - De 11-jarige Ruben van Hoof is afgelopen zaterdag Nederlands Kampioen ONK Motorcross geworden in de klasse 85 cc kleine wielen.

Eindelijk kon er gestreden worden om de titel van Nederland. Dat gebeurde op het mooie circuit van VAMAC in Varsseveld. De nummers 1 en 2 in het kampioenschap begonnen met een gelijk aantal punten aan de wedstrijd en daarom was het deze dag extra spannend. De eerste manche begon goed en de crosser uit Sint-Oedenrode was als eerste weg. Zo kon hij meteen de leiding in de wedstrijd nemen. In negen ronden wist Ruben een voorsprong van 20 seconden op te bouwen en wist de overwinning van de eerste manche op zijn naam te zetten. De tweede manche was bijna een kopie van de eerste. Ruben wist dat hij deze manche ook moest winnen en greep meteen weer de leiding bij de start om die niet meer af te geven.
Met twee manche overwinningen was niet alleen de dagzege voor de Future MX team-rijder, maar hij won daarmee ook de titel Nederlands Kampioen in zijn klasse 85 cc Kleine Wielen.

Afbeelding