Afbeelding
Foto: Jeroen van de Sande

‘Gezondheidscentrum krijgt ook horeca’

Evenementen Zakelijk Evenementen

Sint-Oedenrode - Aan de Markt – in het oude raadhuis – wordt hard gewerkt aan de uitbreiding van Gezondheidscentrum de Meierij. Er komen meerdere praktijken in en op de benedenverdieping wordt horeca gerealiseerd. Er komt een ruim terras voor de deur. “We hebben ruimte over en dit past perfect bij de diëtist, die ook in het pand komt. Op deze manier kunnen we bezoekers extra stimuleren om gezond te eten”, motiveert eigenaar Joost de Vaan zijn plannen.

Dit had zomaar waar kunnen zijn, maar dat is het niet. De Vaan wil hiermee de boel wakker schudden. Hij maakt zich namelijk zorgen. “De laatste maand ben ik – net als iedereen in Sint-Oedenrode - betrokken geweest bij het meedenken over de nieuwe inrichting van de Markt. Ik heb tijdens de bijeenkomsten goede ideeën voorbij zien komen, dus dat gaat vast en zeker goedkomen, maar ik maak me vooral zorgen over de invulling van panden rondom de Markt.”
De kans is groot dat meerdere burgers de zorgen van De Vaan delen, want er is een aantal panden waar de toekomst onzeker van is. Zo komt de Albert Heijn leeg te staan wanneer de verhuizing van de supermarkt doorgaat, weet niemand wat er precies gaat gebeuren met de Rabobank – ook als er een nieuw gebouw komt is invulling niet bekend – en Muller Mode staat inmiddels te huur. Stuk voor stuk toonaangevende panden waarvan het jammer zou zijn als ze leeg komen te staan. En dat is nog een understatement. De Vaan noemt het eerder een doodsteek. “De Markt kan straks nog zo fantastisch zijn, maar als er dan leegstand is, heb je er niet veel aan”, voegt hij er aan toe. “Daarom hoop ik dat er ondernemers zijn die de handschoen oppakken en kansen zien. Kijk, je kunt zeggen wat je wilt over de Glazen Boerderij in Schijndel, maar het is inmiddels wel een trekpleister en de winkelstraat daar heeft er een boost van gekregen.”
Als echte Rooienaar wil De Vaan niets liever dan dat het centrum van Sint-Oedenrode een bruisende toekomst tegemoet gaat. “We moeten ondernemers de kans geven om te kunnen ondernemen. Dan komen we ergens!”