Afbeelding

Schijndel-Nijnsel leuk affiche

Sport Sport

Afgelopen donderdag landde er een vlucht uit Wuhan op Berlicum Airport. Helaas waren er wat virussen aan boord en dat noodzaakte BMC om Nijnsel op Werelddierendag af te bellen. Dus nog steeds zonder verliespunten en de volle buit…. Wat een luxe begin oktober.

Aanstaande donderdag zullen echter alle zeilen moeten worden bijgezet om deze riante positie te handhaven want dan gaat onze geelblauwe formatie namelijk op bezoek bij een andere geelblauwe formatie en die luistert naar de naam Schijndel. Zoals eerder opgemerkt heeft Schijndel een ijzersterke oefenperiode achter de rug, evenals ‘door’ in de beker, echter zij konden dit nog niet in wedstrijdpunten omzetten omdat de eerste twee competitiewedstrijden, waaronder tegen Nijnsel, werden geannuleerd. Een streep door de rekening dus als je in vorm bent en je graag wilt spelen.
Afgelopen zondag klonk dan voor het eerst deze competitie het beginsignaal voor de collega’s uit Meierijstad en wel meteen tegen een andere ploeg in vorm: uit bij Zwaluw Vfc in Vught. De wedstrijd eindigde in 0-0 en dat toont opnieuw de kracht aan van de Schijndelaren. Hoe de wedstrijd is verlopen weten we niet want er was natuurlijk niemand bij.
Donderdag kunnen de Nijnselaren dus de mouwen opstropen als de gastheren hun eerste thuiswedstrijd van dit seizoen spelen. En we zullen zien of de bezoekers de goede vorm van de eerste wedstrijd tegen Den Dungen een vervolg kunnen geven. Helaas is de ziekenboeg nog steeds goed gevuld en zal er nog gepuzzeld moeten worden welke elf er donderdagavond aan de aftrap zullen verschijnen. Afgelopen week is de voormalige man in vorm Joost Vervoort succesvol geopereerd. De chirurg van dienst had nog zelden een voetballer gezien met zo’n fysiek. Hij gaat nu keihard aan de slag met zijn revalidatie om zo snel mogelijk weer bij de selectie te kunnen aansluiten.
De wedstrijd begint om 19.45 uur en er is voldoende parkeergelegenheid……

Zondag naar Liempde
Een ‘oude’ bekende, DVG. Altijd lastig te bespelen, fysiek sterk en nooit opgeven, een beetje op z’n Duits. DVG heeft pas één wedstrijd gespeeld en zette deze in winst om, uit bij het toen nog virusvrije BMC. Even afwachten of de Liempdenaren het zoet van die eerste overwinning nogmaals zullen proeven in hun eerste thuiswedstrijd maar als het aan de bezoekers uit Nijnsel ligt wordt het bitterzoet. Eerst even afwachten hoe Nijnsel de uitwedstrijd tegen Schijndel heeft verteerd. De wedstrijd start om 14.30 uur en staat onder de leiding van Nick Ooms uit het sfeervolle Eindhoven.