Vlnr. Klavertje Vier, Theaterkoor Stem, Voor elk kind een Sint en Alpe d'Huez-KWF kwamen in aanmerking voor een donatie vanuit Oud Rijsingen
Vlnr. Klavertje Vier, Theaterkoor Stem, Voor elk kind een Sint en Alpe d'Huez-KWF kwamen in aanmerking voor een donatie vanuit Oud Rijsingen Foto: Hans van den Wijngaard

Buurtschap Oud Rijsingen geeft gul aan goede doelen

Roois nieuws

Sint-Oedenrode - Met de opbrengst van het oude papier dat buurtschap Oud Rijsingen inzamelt weet de vereniging elk jaar het nodige klein geld binnen te halen. Dat geld wordt deels binnen het buurtschap ingezet. Maar er wordt ook veel papier door mensen uit heel Rooi ingeleverd bij het buurtschap. Dat is dan ook één van de redenen dat ook elk jaar een gulle gift naar initiatieven van buiten het buurtschap gaat.

De goede doelen die dit jaar voor een bijdrage vanuit Oud Rijsingen in aanmerking kwamen zijn:

Voor elk kind een Sint
Deze stichting zorgt dat ook bij kinderen waar Sinterklaas door financiële problemen niet aan de deur kan komen, er toch iets in de schoen wordt gestopt tegen 5 december. Vandaar dat er een cheque was van 300 euro.

Klavertje Vier
Het Nijnselse toneelgezelschap had in het voorjaar haar jaarlijkse toneelvoorstelling op de agenda staan. Corona gooide roet in het eten en ook de verplaatste voorstellingen naar november vallen door de tweede golf in het water. Toch werkt Klavertje Vier aan een avondvullend programma dat op een veilige manier ingevuld kan worden. Voor Rijsingen voldoende redenen om een bijdrage van 300 euro te leveren in de al gemaakte kosten.

Theaterkoor Stem
Net zoals Klavertje Vier, stond ook theaterkoor Stem in maart in de startblokken voor hun voorstelling ‘vlucht naar de vrijheid’. Ook hier was het vervelende virus er de oorzaak van dat alle inspanningen, repetities en voorbereidingen voor niets waren. Voor het buurtschap voldoende aanleiding om ook hier de beurs te trekken en theaterkoor Stem te verblijden met 400 euro.

BIG Challenge 1 Meierij
Een aantal Rooienaren heeft zich ten doel gesteld om geld in te zamelen om de Alpe d’ Huez te beklimmen in de strijd tegen kanker. Maar ook hier gooide Covid 19 weer roet in het eten. Voor de initiatiefnemers geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten. Het oorspronkelijke doel om 22.500 euro bij elkaar te fietsen werd verdubbeld en met de 800 euro vanuit het buurtschap is dat doel alweer wat dichterbij gekomen.

Lees woensdag  het hele verhaal in DeMooiRooiKrant

Stichting voor elk kind een Sint kreeg 300 euro
Voor Theaterkoor Stem was er 400 euro
Ook Alpe d'Huez-KWF kon rekenen op een bijdrage uit Oud Rijsingen
Ook Alpe d'Huez-KWF kon rekenen op een bijdrage uit Oud Rijsingen
Klavertje Vier kreeg 300 euro
Klavertje Vier kreeg 300 euro
Stichting voor elk kind een Sint kreeg 300 euro
Theaterkoor Stem mocht 400 euro in ontvangst nemen