Afbeelding
Foto: jos van nunen

Er valt even wat minder te lachen in Olland

Evenementen Evenementen

Olland – Gedwongen door de coronacrisis heeft de organisatie van Wannuh Klets moeten besluiten om het tonpraatevenement af te gelasten. Een hard gelag voor De Loop’r, die het ene na het andere evenement ziet wegvallen. “Er valt even wat minder te lachen”, sipt voorzitter Peter van de Moosdijk.

Wannuh Klets zou gehouden worden op 19 december, maar de avond wordt nu 364 dagen later gehouden op 18 december 2021. Het complete programma wordt doorgeschoven naar die nieuwe datum. Dat betekent dat tonpraattoppers Dirk Kouwenberg (Brabants Kampioen) en Zilveren Narrenkap winnaar Joep de Wildt nog een jaar moeten wachten.

Dit is dus opnieuw een forse tegenvaller voor het onlangs aangetreden bestuur van De Loop’r. Terwijl zij aan de ene kant hemel en aarde bewegen om juist meer activiteiten te kunnen presenteren, worden ze steeds weer geconfronteerd met de corona-duivel. Van de Moosdijk: “Niet alleen vallen de plannen voor nieuwe activiteiten in het water, maar ook bestaande hoekstenen als Wannuh Klets, en als er geen verbetering optreedt, vervallen mogelijk ook de Bonte Avonden. Deze avonden worden niet alleen heel erg hoog gewaardeerd door het Ollandse publiek (en daarbuiten) maar zij zorgen ook in belangrijke mate voor een solide bijdrage aan de financiële positie van het gemeenschapshuis. Er is dus “even” wat minder te lachen in Olland, maar we zijn er rotsvast van overtuigd dat we hier sterker en weer lachend uit gaan komen!”