Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Torenconcert wordt gegeven in Mariëndael

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - Nadat het Roois Kultuur Kontakt het voorbije voorjaar als gevolg van Corona tal van geplande activiteiten heeft moeten annuleren is de werkgroep Muziek opnieuw vol enthousiasme aan de slag gegaan om voor het nieuwe seizoen een aantrekkelijk concertprogramma samen te stellen. Het concertseizoen wordt op zondag 4 oktober geopend met een optreden van de zussen Anuschka (altviool) en Maria Pedano (hobo en zang) en worden begeleid door Jelger Blanken (piano). Anders dan gebruikelijk zal dit Torenconcert plaatsvinden in het Cultureel Educatief Centrum Mariendael en wel om 11.30 uur.

Anuschka en Maria Pedano zijn twee zeer talentvolle zussen die al sinds hun jongste jaren samen muziek maken. Ademloos luisterend naar de prachtige Romanze voor altviool en orkest van Max Bruch wist Anuschka al op jonge leeftijd dat de altviool met haar warme klanken haar hart had gestolen. Het zal dan ook niet verbazen dat dit werk ook tijdens dit concert een plek in het programma krijgt. Maar daarnaast zullen de zussen Pedano en Jelger Blanken in wisselende samenstellingen ook werk ten gehore brengen van o.a. Poulenc en Paganini en zingt Maria chansons van o.a. Aznavour, Brel en Glanzberg.

Op haar negende jaar startte Anuschka met vioollessen en bleek al jong erg talentvol. Op dit moment vervolgt zij haar studie aan het conservatorium in Maastricht. Maria raakte als klein meisje al betoverd door de klanken van de hobo en kreeg vanaf haar zesde jaar hobolessen. Beide zussen wonnen vele prijzen op diverse (internationale) concoursen en traden op in grote concertzalen en festivals in Europa, Amerika en Azie. Maria zong in musicalproducties als “Moeder ik wil bij de revue”  en won het Concours de la Chanson Alliance Française. Samen waren ze gast in het televisieprogramma Podium Witteman. Jelger Blanken studeerde piano aan het conservatorium in Amsterdam en won o.a. de Eduard van Beinum-studiebeurs. Sindsdien is hij in allerlei ensembles op binnen- en buitenlandse podia en festivals te horen. Naast concertpianist is hij sinds 2003 als docent verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Overeenkomstig de RIVM-protocollen die gelden tijdens de Covid-19-periode dienen bezoekers hun toegangskaarten á € 10,00 vooraf te reserveren. Dit kan uitsluitend via de website rooiskultuurkontakt.nl met de reserveringsknop bij het desbetreffende concert.

Ondanks de inmiddels afgekondigde limiet van het aantal beschikbare plaatsen tot 30 personen wil het Roois Kultuur Kontakt concertgangers zo goed als mogelijk bedienen en zal, bij voldoende reserveringen, om 13.30 uur een tweede uitvoering worden gegeven.