Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Veel reacties uit allerlei maatschappelijke hoeken

Politiek Politiek Meierijstad

Sint-Oedenrode – De Maand van de Markt wordt vanavond afgesloten met een aftermovie die online wordt uitgezonden. Volgens wethouder Van Rooijen is de maand goed verlopen. “We hebben gelukkig heel veel reacties ontvangen en uit allerlei verschillende maatschappelijke hoeken. Ik vind dat we daarmee kunnen terugkijken op een geslaagde eerste ophaalronde”, laat de wethouder weten.

“We hebben, ook ‘dankzij’ COVID, heel veel verschillende middelen ingezet om informatie op te halen. Dat was soms best spannend, omdat onze standaard werkwijze met bijeenkomsten opeens niet meer mogelijk was en we sommige manieren van ophalen als gemeente nog niet eerder hadden gebruikt”, vertelt hij verder.

Zijn er verrassende reacties/inzendingen geweest?
“Eén veel gehoorde opmerking is dat de Markt ‘goed is zoals deze is’. Als we doorvragen merken we dat de uitstraling en karakter van de Markt wordt gewaardeerd, maar dat er desondanks ook veel verbeterpunten zijn. Bijvoorbeeld qua toegankelijkheid voor mensen die slechter ter been zijn en het lastig vinden om hun weg te vinden over de ongelijke kinderkopjes. Of de rommelige uitstraling van de geparkeerde auto’s.”

Hoe gaat het nu verder? Wat staat er de komende maanden te gebeuren?
“Woensdag 30 september om 19.30 uur blikken we in een filmpje (te zien via www.marktsint-oedenrode.nl ) terug op de Maand van de Markt. Alle informatie die we opgehaald hebben, verzamelen we in een ‘oogstboek’. Dit oogstboek delen we straks met iedereen via dezelfde website. Voordat het definitieve oogstboek beschikbaar komt is er op 27 oktober een beeldvormende avond met de gemeenteraad, zodat ook hun input kan worden meegenomen. Op basis van alle opgehaalde informatie maken de ontwerpers verschillende ontwerpschetsen. Ook deze willen we met inwoners en (maatschappelijke) organisaties Sint-Oedenrode bespreken. We vinden dat belangrijk omdat je met dezelfde ingrediënten allerhande gerechten kunt maken. Zo werkt dat ook met het maken van een ontwerp. Daarbij moet ook het ‘gevoel’ van een ontwerp aansluiten bij het huidige authentieke Rooise karakter, of dat is gelukt met de schetsen horen we graag.”