Gerdien van den Brand.
Gerdien van den Brand. Foto: Jack van Haastrecht

Knoptorenexpositie coronaproof geopend

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - Samen komen rond de toren, dat was het motto van de opening van een bijzondere expositie in Mariëndael. Trotse bezitters van knoptorenafbeeldingen brachten er hun kunstwerken samen. Ze konden zondagmiddag met eigen ogen zien hoe goed hun beschikbaar gestelde kunstwerk past in de zorgvuldig samengestelde tentoonstelling. Werk van professionele kunstenaars hangt er naast konterfeitsels van verdienstelijke amateurs en zelfs van een debutant.

In het openingswoordje ging Corry Kocken, voorzitter van het Roois Kultuur Kontakt, in op de verbindende kracht die de eeuwenoude toren heeft. Hij roept verbeelding op bij de makers en zeker ook bij de kijkers. Vanuit verschillende invalshoeken is de Knoptoren in beeld gebracht. Dat levert een gevarieerd geheel op met historische weergaven, romantische sfeerimpressies, subtiel lijnenspel en humoristische benaderingen.
In een geanimeerde sfeer wisselden de bezoekers met elkaar uit wat hen in deze variëteit aantrekt. De genodigden waren het erover eens dat het goed was dat de Stichting Knoptoren samen met het Roois Kultuur Kontakt het initiatief tot deze tentoonstelling heeft opgepakt. “Een aanrader voor iedere Rooienaar,” zo reageerden enthousiaste bezoekers..
De expositie “Knoptorens” is nog te zien tot 29 oktober op werkdagen van 10.30 uur tot 13.00 uur in Cultureel en Educatief Centrum Mariëndael.