Arno en Cis (l) dragen hun café over aan Joost en Loes.
Arno en Cis (l) dragen hun café over aan Joost en Loes.

Café de Ossekop in nieuwe handen

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - Het staat al een tijd in de top 5 van Rooise gespreksonderwerpen: de overdracht van café de Ossekop aan Joost en Loes van den Akker. De kogel is nu door de kerk. Arno de Leijer en zijn partner Cis geven vanaf 1 januari de tapkraan door. Een mooie opsteker voor de horeca in Sint-Oedenrode, want goed nieuws is schaars in deze tijd.

Acht jaar geleden begonnen Arno en Cis aan een muzikaal en smakelijk avontuur. Hun droom kwam uit met een eigen muziek- en eetcafé. “We startten helemaal op 0”, vertelt Arno. “Er was geen klantenkring, want dit pand stond al enkele jaren leeg. Nu we er op terugkijken, kunnen we zeggen dat alles wat in ons bedrijfsplan stond, is uitgekomen.” Het duo wilde het café in de stille verkoop zetten, maar toen ging de telefoon…

Het waren Loes en Joost aan de lijn, die zo’n 150 meter verderop een eigen kroeg runnen. Allebei gepokt en gemazeld in het horeca-vak met blijkbaar nog steeds ambities. Het was vooral de droom van Loes om ooit nog eens café de Ossekop in handen te krijgen. “Dat heb ik altijd gezegd. Als dat eens zou kunnen… We hebben altijd ambities gehad om een eetcafé te beginnen. Straks kunenn we dat hier verwezenlijken”, zegt ze met een twinkeling. Het is de bedoeling dat De Ossekop gewoon een café blijft, maar zich voornamelijk op het eten richt. Onder een nieuwe naam. Wat ze in gedachten hebben? “Dat houden we nog even geheim”, glimlacht Joost.

Loes en Joost gaan de zaak samen runnen naast café de Kroeg. Soms zullen ze er allebei zijn, soms Loes alleen of Joost. Na 1 januari gaat café de Ossekop even dicht om het allemaal ‘eigen’ te maken. Daarna is iedereen weer van harte welkom.