Het verloop van het aantal coronabesmettingen in Meierijstad
Het verloop van het aantal coronabesmettingen in Meierijstad

Bijna zestig nieuwe besmettingen in één week

Gezondheid Coronavirus

Sint-Oedenrode - Het coronavirus ligt nog steeds op de loer. De afgelopen week werden in Meierijstad 58 nieuwe besmettingen geregistreerd. Daarmee wordt de trend die begin augustus begon helaas nog doorgezet. Daarentegen zijn er tot op heden in wat de tweede golf zou zijn, nog geen ziekenhuisopnames of overlijdens geregistreerd.

Het aantal besmettingen per week ligt inmiddels alweer op het niveau van april. Alleen in de laatste dagen van maart lag het aantal wekelijkse besmettingen nog hoger. In de laatste week van maart telde onze gemeente bijna honderdvijftig nieuwe besmettingen in één week. In die periode werden ook dagelijks zo’n tien mensen opgenomen in het ziekenhuis en hadden we ook iedere dag met een ongeveer even groot aantal overlijdens te maken.

Van dat alles is nu gelukkig nog steeds geen sprake en we hopen ook van harte dat dit zo blijft. Daarnaast wordt nu ook veel intensiever getest dan in de begindagen van het coronavirus. Maar zoals we ook in de eerste weken van de massale besmettingen in onze regio hebben geleerd, is pas na een week of anderhalf zichtbaar wat de gevolgen van het handelen nu zijn. Andere regio’s in het land die al eerder met grote aantallen besmettingen te maken kregen, zien juist nu het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens stijgen. Laten we daarom met zijn allen ons aan de anderhalve meter en de andere adviezen van de deskundigen houden, zodat we niet weer in dezelfde situatie als die van eind maart komen.