Persoonlijke fouten nekken en helpen Ollandia

Olland - Het was de wedstrijd met uitsluitend doelpunten als gevolg van persoonlijke of verdedigingsfouten. Voor Ollandia was het na vier minuten al raak wat betreft verdedigingsfouten en was het al snel 0-1 voor EDN’56.

Na deze vroege achterstand bleef Ollandia moeizaam voetballen en was EDN de bovenliggende partij waarbij Ollandia aanvallend geen echte vuist kon maken ondanks sommige dreigende momenten van Stefan Erven. De eerste kans kregen ze in de 19e minuut waarbij de keeper de doelpoging van Stefan Erven verijdelde. In de 30e minuut was het Gerbe Voets die in de fout ging door een bal over z’n voet te laten springen waardoor de spits van EDN een vrije doortocht had en de keeper kansloos liet, 0-2. De overige minuten van de 1e helft was het allemaal magertjes wat Ollandia liet zien en dachten de supporters dat EDN eerder verder zou uitlopen dan dat de thuisploeg de aansluitingstreffer zou maken.

Wat de trainer in de rust heeft gezegd of wat de spelers onderling hebben afgesproken weten de volgers van Ollandia nog steeds niet, maar de ploeg kwam in ieder geval anders uit de kleedkamer. Er was meteen veel meer strijd en bezieling en de duels werden veel feller aangegaan. EDN dacht waarschijnlijk, op basis van de eerste helft, de wedstrijd rustig uit te spelen en liet zich ook verder terugzakken. Dat kwam ze achteraf duur te staan. In de 47e minuut was er een eerste kans voor Stefan Erven die te ver naar de buitenkant moest om met zijn schot het de keeper echt lastig te maken. Maar de aanval en kans was de eerste waarchuwing aan EDN. Ollandia bleef daarna drukken en veel strijd leveren wat tot aan de 65e minuut twee redelijke kansen opleverden voor Remco Voets en Stefan Erven. Intussen leverde ook spits Harm van Oischot steeds meer een bijdrage door de duels fel aan te gaan om ook verschillende keren de bal goed af te leggen op inkomende spelers. Deze strijd leverde in de 69e minuut de aansluitingstreffer op van Tom de Beer, die door goed door te gaan de slappe terugspeelbal van de verdediger kon verlengen met een schot voordat de keeper kon ingrijpen, 1-2.

Hierdoor werd het wat onzekerder bij EDN en kreeg Ollandia juist meer lef en energie wat in de 75e minuut werd beloond. Ook hier was een persoonlijke fout de aanleiding dat Stan de Beer in balbezit kwam en de voorzet die hij afleverde door Stefan Erven vrij in het doel kon worden geschoten. De laatste 15 minuten waren spannend en leverde voor beide partijen wat kansjes op en ondanks dat EDN de laatste 5 minuten steeds dreigender werd hebben ze het puntje vastgehouden. Een beetje gestolen was het wel maar o.b.v van de 2e helft en de strijd die er geleverd werd toch ook een beetje verdiend.