Een verdiende ereronde voor de dames.

Derde overwinning op rij voor Rooi Dames 1

Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag mocht MHC Rooi Dames 1 op eigen veld aantreden tegen Horst, de nummer 9 op de ranglijst. Om hun gedeelde koppositie te behouden was het voor Rooi noodzakelijk de koppige Limburgse dames zonder punten naar huis te sturen.

Hoewel beide ploegen bevlogen van start gingen werd al vroeg in de wedstrijd duidelijk dat de thuisploeg het spel zou moeten gaan maken. En dat deden zij. Al in het eerste kwart wist Loes van der Heijden met een bekeken pass Dieke Gordijn in de cirkel te vinden die met een bescheiden tikje de keeper het nakijken gaf. Hoewel Rooi overduidelijk aasde op een tweede treffer deed Horst er op haar beurt alles aan om een grotere achterstand te voorkomen. De sterk opbouwende Rooise dames verkeerden talloze keren, ofwel het gros van de tijd, in de cirkel van Horst maar wisten desondanks geruime tijd het doel niet te vinden. Tot het vierde kwart. In de 65e minuut wist ‘woman of the match’ Maaike Rooijakkers via de linkerkant de bal strak voor de goal te leggen waarop Myrthe van den Heuvel met een beetje hulp van een nobele speler van Horst tekende voor de tweede en tevens laatste treffer van de wedstrijd.

Met deze 2-0 overwinning boekt Rooi Dames 1 haar derde zege op rij en hiermee weten zij hun gedeelde koppositie veilig te stellen. Hoe lang kunnen zij dit succes behouden? Volgende week staat een geduchte uitwedstrijd tegen Goirle op het programma.