Bewoners uit Olland lieten zich bijpraten en vertelden zelf ook over wat hen bezig houdt
Bewoners uit Olland lieten zich bijpraten en vertelden zelf ook over wat hen bezig houdt Foto: Hans van den Wijngaard

Buurtpraat in plaats van dorpsraadvergadering

Zorg en Welzijn zorg en welzijn

Sint-Oedenrode - Omdat de jaarlijkse openbare vergadering van de dorpsraad dit jaar vanwege corona niet door kon gaan, kwam er een alternatief. Dat werd ‘de buurtpraat’ op het Dorpsplein en zo konden de Ollanders toch hun zegje doen, niet alleen bij de dorpsraad, maar ook bij de gemeente, de wijkagent, Woonmeij en Welzijn de Meierij. Daarnaast waren ook een afvaardiging van het bestuur van De Loop’r en BIN-Meierijstad vertegenwoordigd bij ‘de buurtpraat’.

Marja van Kempen van het bestuur van de Loop’r is samen met haar collega Hennie Thomassen ook aanwezig. “Wij zijn hier om de mensen uit Olland te vertellen wat er allemaal wel mogelijk is in de Loop’r. Zeker voor sportverenigingen kunnen we veel betekenen omdat het bij ons relatief eenvoudig is om voldoende afstand te houden van elkaar”.

Vanzelfsprekend is de dorpsraad van Olland zelf ook vertegenwoordigd op het Dorpsplein. Ad van der Heijden en Jolanda van Hoof, vertellen dat de opkomst hen wat tegenvalt. “Zeker gezien het mooie weer, hadden we toch stiekem wel gehoopt, dat er wat meer mensen zouden komen. Maar van de mensen die wel zijn geweest krijgen we positieve reacties. De mensen komen vooral met praktische vragen over de woonomgeving. Het bouwen van woningen of eigenlijk juist het niet bouwen in Olland is toch wel iets dat de meeste inwoners bezig houdt”.

Ook wethouder Menno van Roozendaal hoort van de bezoekers van de bijeenkomst dat het niet bouwen van woningen een belangrijk thema is voor de Ollanders. “Maar ook heb ik wel vragen gehad over de plannen om een zonnepark bij het Rooise kerkdorp aan te leggen. Natuurlijk ben ik ook door meerdere mensen aangesproken over de toestand van het fietspad langs de Ollandseweg. Het zijn allemaal items waar we als gemeente mee bezig zijn. Maar helaas kost het oplossen van dit soort problemen nu eenmaal tijd, omdat er veel belangen bij elkaar komen. Maar gelukkig starten we op korte termijn met de herinrichting van het laatste deel van de Pastoor Smitsstraat”, zo vertelt Van Roozendaal.