café De Kroeg
café De Kroeg

De Kroeg wacht niet tot zondag

Gezondheid Gezondheid

Sint-Oedenrode – Onze regio behoort bij de acht gebieden in Nederland waar strengere coronaregels gaan gelden vanaf zondag 27 september. Café de Kroeg laat in ieder geval één van die regels vanavond al in gaan.

Eigenaar Joost van den Akker heeft besloten om vanavond om 24.00 uur de lampen aan te doen en de muziek uit. Vanaf dat moment mogen er geen nieuwe gasten meer binnen. “Het is al weken moeilijk te handhaven en we zijn al vaker eerder dicht gegaan”, laat hij aan MooiRooi weten. Of andere kroegen zijn voorbeeld volgen is op dit moment nog niet duidelijk.

In de Randstad werd het eerder sluiten van horecagelegenheden al eerder ingevoerd als maatregel tegen de sterk stijgende coronobesmettingen. Hier gaat het dus vanaf zondag in. Net als het beperken van groepsgrootte van 100 tot 50 personen en het strenger handhaven vanuit de overheid.

Gisteren kondigde burgemeester Van Rooij al aan dat hij er harder in gaat staan vanaf dit weekend. Het noopt kroegen en verenigingen tot extra maatregelen. Het nu al eerder sluiten van De Kroeg is daar een voorbeeld van en ook verschillende verenigingen zijn aan de slag gegaan met hun eigen reglement. Binnen Sint-Oedenrode wordt dus duidelijk gehoor gegeven aan de oproep van de burgervader om eigen verantwoordelijkheid te nemen, want dat is volgens hem de beste controle.