Afbeelding

De Rooise dames zijn op stoom

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag stond een uitwedstrijd dichtbij op het programma, namelijk de streekderby tegen Son. In het vorige seizoen waren de Sonse dames een directe concurrent van de dames van MHC Sint-Oedenrode. In het huidige seizoen, dat nog maar twee wedstrijden onderweg was, zijn de uitslagen van Son op zijn zachtst gezegd bijzonder te noemen. De Rooise dames wisten dan ook niet goed wat ze moesten verwachten van de tegenstander, maar ze wisten wel wat ze te doen stond, namelijk winnen.

Na een felle start wist Myrthe van den Heuvel met zo’n beetje haar eerste balcontact een actie te maken waarbij ze haar verdediger het bos in stuurde. Ze bleef kalm in de cirkel om vervolgens de bal beheerst in de korte hoek te duwen. De 0-1 was hiermee een feit. De honger naar een tweede doelpunt was groot van mevrouw Van den Heuvel. Na een perfecte actie van Maaike Rooijakkers uit een standaardsituatie werd Myrthe van den Heuvel weer aangespeeld in de cirkel. Na wat heen en weer draaien wist Myrthe haar doelpunten-honger te stillen en scoorde de 0-2. De eerste twee kwarten zaten er op en de Rooise dames hadden zich geen beter begin kunnen wensen. In de rust benadrukte de Rooise staf, bestaande uit Jan Kemps en Petro Rijkers, dat de wedstrijd nog niet gewonnen was. De Rooise dames moesten energie blijven leveren en met hun hoofd spelen.
Na rust was het Son die wat meer druk probeerde te zetten, maar de Rooise verdediging werd hier niet zenuwachtig van. Rooi bleef gewoon doorspelen als een team en de bal bleef van stick naar stick gaan. Tessa van Casteren kreeg het op haar heupen en zette een actie in vanaf de middenlijn richting de Sonse cirkel. Ze leverde een voorzet af waar Lisan van der Pol wel raad mee wist. Lisan dook voor haar verdediger op en voordat de verdediger met haar ogen kon knipperen tipte Lisan de bal in het net. Hier heeft Son lering uit getrokken en wisten met een snelle tegenaanval de 1-3 te maken. Dat bleek het laatste wapenfeit te zijn. De wedstrijd werd met 1-3 gewonnen door de Rooise dames. Zij staan nu gedeeld eerste op de ranglijst.

Naast het stralende weer hielpen ook de 3 punten mee om het een geweldige zondag te laten zijn. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Horst om 12.45 uur op het programma. Tot zondag langs de lijn.