Ollandia pakt de draad weer op

Olland - Eindelijk kon er weer in competitieverband gevoetbald worden. In een voor Ollandia onbekende klasseindeling, tegen een onbekende tegenstander, maar onder een stralende zon is de competitie voor vv Ollandia met een uitwedstrijd in en tegen Casteren begonnen.

Met de nieuwe trainer Mayk van Driel op de bank was het voor iedereen weer een aangename kennismaking met het voetbalveld. Enige spanning was ook voelbaar toen de bal ging rollen. Zeker voor de nieuwkomers in het elftal Roel de Ruiter, Harm van Oirschot, Luuk van de wetering en Kevin Vesters.
De eerste minuten waren veelbelovend en werd er door Ollandia goed gevoetbald. Het was dan ook pas in de 8e min dat keeper Kevin Vesters zijn capaciteit moest aanspreken. Met een katachtige reflex pareerde hij een snoeihard schot. Dat ze aan Kevin een goede sluitpost hebben in het elftal zou gaande de wedstrijd duidelijk worden. Het moet gezegd dat vanaf de 10e min Casteren betere grip kreeg op het spel en meer partij gaf. Het was dan ook uit het niets toen uit een corner Gerben Voets de bal direct op de schoen nam en met een snoeihard schot de keeper van Casteren kansloos achter liet. Een goal die op de zondagavond op tv zeker extra aandacht gekregen zou hebben.
Nadat Robert Erven 10 minuten later een open kopkans kreeg op 0-2, maar deze niet benutte ging de strijd gelijk op. Met deze stand ging men dan ook de rust in. Na de thee was het spelbeeld hetzelfde. Olland iets meer kansen en Casteren niet in staat om echt gevaarlijk te worden. Het was dan ook jammer dat de hardwerkende Harm van Oirschot in de 58e minuut net niet de voet achter de bal kon krijgen om de 0-2 aan te tekenen. Dat zou rust hebben gegeven en de wedstrijd, zeker gezien het beeld, niet hebben misstaan. De dreiging bij een 0-1 stand blijft dat een zwabberende bal zo maar voor de gelijkmaker zou kunnen zorgen. En zo mooi als de 0-1 was zo ongelukkig was de 1-1. Een als voorzet bedoelde bal ging al zwabberend, draaiend en ongecontroleerd via de binnenkant van de paal in het net. Pim Smolders van Casteren stond er verdwaasd bij te kijken maar mocht wel de felicitaties aanvaarden van zijn al net zo verwarde teamgenoten.
Casteren zag na deze 1-1 mogelijkheden en ging meer fysiek spelen om Ollandia onder druk te zetten. Dit harde spel was aanleiding voor de scheidsrechter om in te moeten grijpen. Toen in de 88e min. Remco Voets alleen richting doel ging was het Dennis Zwaans die de noodrem trok en met rood het veld moest verlaten. Een smetje op deze wedstrijd die niet nodig was geweest.
Bij Ollandia overheerste het gevoel 2 punten te hebben verloren, begrijpelijk maar het spel geeft ook weer perspectief voor de wedstrijd die gaat komen, namelijk volgende week thuis tegen EDN 56. Ze hopen dan op veel supporters. Uiteraard met de 1,5 meter in acht genomen.