De burgemeester spreekt de kinderen toe.
De burgemeester spreekt de kinderen toe. Foto: Jimmy Vorstenbosch

Kleine supporters van schoon

Onderwijs Onderwijs

Boskant – World Clean Up Day wordt komende zaterdag gehouden, maar in Boskant trapten ze woensdagmorgen al af. Zelfs burgemeester Van Rooij kwam op bezoek om het startschot te geven.

Een cool geel hesje, een grijpstok en een grote plastic zak. De kinderen vonden het reuze interessant om er mee rond te gaan. De kleuters van de Boskantse basisschool waren de eerste ‘supporters van schoon’ die propjes, prulletjes en stukjes plastic mochten opruimen. Het schoolplein zal er inmiddels brandschoon bijliggen.
Dat willen we toch allemaal? Dat onze omgeving schoon is? Iedereen lijkt zich te ergeren aan rotzooi in sloten, bermen en op straten en pleinen, maar toch ligt het er. Iemand gooit het daar neer… De World Clean Up Day wil bereiken dat mensen stilstaan bij het feit dat we geen rotzooi moeten maken. Het gezamenlijk opruimen daarvan moet er aan bijdragen dat het in de toekomst zo min mogelijk gebeurt. De Boskantse kinderen zullen er zeker op gaan letten, want ze hebben in lessen geleerd dat het niet mag. Nu ook de praktijk achter de rug is, hebben ze in de oren geknoopt dat troep weggooien uit den boze is.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding