Afbeelding

Ruud van de Pol: “Ik zit bijna aan mijn 500e krant”

Human Interest Human interest

Hoe een balletje rolt, bepaalt waar je uitkomt. Ruud van de Pol (35) belandde zo’n tien jaar geleden bij DeMooiRooiKrant, via zijn vader. Hij stond er op de stoep voor de opmaak van een advertentie van zijn dochter en kreeg de vraag van Bas van Turnhout ‘Wie heeft die zo mooi gemaakt?’ Op dat moment zocht de nieuwe plaatselijke krant namelijk naar wat extra handen op dtp-gebied. Een gesprek volgde snel en nog binnen twee weken kwam Ruud het team versterken. Tot op de dag van vandaag maakt de ontwerper uit Sint-Oedenrode de krant nog steeds…

Daar is hij maar wat blij mee. “Welke zzp’er kan nu zeggen dat hij voor de komende jaren iedere maandag en dinsdag al ingevuld heeft”, maakt Ruud een terecht punt. Hij heeft dus een eigen bedrijf: Pixelbox media. Ruud helpt bedrijven met het ontwerpen van logo’s, websites en drukwerk, maar ook is hij vaardig in het maken van bedrijfsfilmpjes. Zowel offline als online bewijst hij dagelijks zijn waarde. Het maken van DeMooiRooiKrant heeft hem geholpen om als bedrijf een voet aan de grond te krijgen. “Er is hier veel inloop en via de krant komen bedrijven met mij in contact. Het is mooi hoe we hier binnen het Mediahuis de klanten naar elkaar doorverwijzen. We hebben alles onder één dak en dat is voor bedrijven heel fijn.”

Het begon echter allemaal op een andere locatie, zo’n vijftig meter verder op: Heuvel 17. Ruud kwam daar terecht, installeerde er zijn computer en heeft sindsdien wekelijks een deadline. “Ik heb daar nog niet zo bij stil gestaan, maar ik zit al bijna aan mijn 500e krant! Zo’n deadline is voor mij wel goed. Ik denk dat ik onder druk het beste presteer.” Die druk zat er vanaf de start goed op. Ruud assisteerde de eerste weken Jeroen Kossen. Nadat hij DeMooiRooiKrant uit de brand hielp, koos hij een ander pad in zijn carrière en droeg hij de verantwoordelijkheid over aan Ruud. “Het was flink aanpoten in het begin. Ik had ook nog nooit kranten gemaakt en daardoor was het iedere week letterlijk en figuurlijk een puzzel. Nog niet alles was geregeld. Toch maakten we snel grote stappen en al vlug zat er duidelijkheid in. Tegenwoordig is het een routineklus, maar nog steeds passen we soms wat dingen aan om het beter of sneller te laten verlopen.” Hoewel Ruud het prima naar zijn zin had op Heuvel 7, verhuisde hij op een gegeven moment naar de flexkantoren bij Van den Berk assurantiën. Daar kon hij wat rustiger werken, want bij Heuvel 7 was het vaak zoete inval. “Ik heb me altijd verbaasd hoeveel mensen er binnen komen bij MooiRooi. En voor van alles en nog wat! Dat is echt hartstikke leuk om te zien, maar ik kon niet altijd goed doorwerken.” Toen Mediahuis Meierijstad een feit was en er een kantoor leegkwam, kreeg Ruud de kans om terug te komen. Hij is nu erg blij om weer op het ‘oude nest’ te zijn. Zijn kantoor bevindt zich achterin de zaak, zodat hij niet direct alle drukte meekrijgt. Zo kan hij én rustig werken én goed samenwerken met DeMooiRooiKrant. Over en weer worden opdrachten neergelegd.

Ook aan Ruud vragen we een anekdote. Hij peinst bijna hardop. “Ik vind het soms ongelofelijk om te zien dat de mensen op woensdag in de rij staan om een krant te komen halen. Dat is vanaf het begin zo geweest. Tja, een anekdote. Dat vind ik lastig, iedere dag gebeurt er hier wel iets. Mijn grootste blunder wil ik wel delen, haha. Al was dat toen niet om te lachen. Ik plaatste per ongeluk een hele pagina in de krant die er een week eerder al had ingestaan. Toen we daar op woensdag achter kwamen, kreeg ik het wel even warm.”