Spannend eerste competitieduel na de coronastop

Sint-Oedenrode - Lang hebben ze erop moeten wachten, maar zondag ging de eerste competitiespeeldag van start. De spelers van Kienehoef Gemengd 2 hebben de afgelopen weken er alles aan gedaan om in topvorm (dus zonder opgelopen coronakilo’s) aan de start te verschijnen. De tegenstanders moesten deze dag vroeg vertrekken, zij kwamen vanuit het Limburgse Reuver.

In het opkomende ochtendzonnetje werd er stipt om 11.00 uur gestart met het enkelspel. De teams blijken erg aan elkaar gewaagd, bijna elke wedstrijd loopt uit op een driesetter. Helaas worden 3 enkelwedstrijden nipt verloren, maar een marathonpartij van 2 uur en drie kwartier wordt binnengesleept met 6-7 7-6 6-1.
Met een 3-1 achterstand en nog 4 wedstrijden te gaan, is het tijd voor een lekkere lunch. De tactische bespreking, met de tegenstander op 1,5 meter, is kort maar krachtig: "we moeten de rest van de wedstrijden winnen!"
Met de dames- en herendubbel wordt de daad bij het woord gevoegd. De vrouwen spelen een fantastische wedstrijd en winnen in 2 sets. De mannen beginnen ook goed, maar geven de eerste set toch af. Met de nodige aanmoedigingen van de zijkant, weten zij set 2 overtuigend te winnen. In de dubbels wordt bij een 1-1 setstand een supertiebreak gespeeld, een potje tot de 10. Het lijkt de mannen niet mee te zitten, ze komen 3-0 achter. Maar dan laten de heren zien wat ze waard zijn en pakken 10 punten op een rij en daarmee de wedstrijd.
De banen liggen ondertussen in de schaduw als de gemengd dubbels starten. De eerste wordt door de Kienehoef gewonnen. Het staat dus 4-3 en de laatste wedstrijd is wederom super spannend. Om kwart over 8 wordt het derde matchpunt helaas benut door de Limburgse concurrenten.
Na een lange eerste competitiedag met een gelijkspel te hebben afgesloten gaat Kienehoef Gemengd 2, net als de tegenstanders ‘gaw aete en nao hoes’, zodat ze volgende week uitgerust en wel bij Oss aan de start verschijnen.