Ollandia kansloos bij Avanti'31

Sport Sport

Olland - Ollandia heeft haar laatste bekerwedstrijd kansloos verloren met 6-0 van Avanti’31. Natuurlijk zijn er twee klassen verschil tussen beide clubs, en weet je dat je het voetballend moet afleggen.

Helemaal geen schande, maar dan moet je dat proberen te compenseren met bezieling en inzet. Iets wat er vanaf de eerste minuut aan ontbrak bij Ollandia en waardoor Avanti’31 binnen 20 minuten kon uitlopen naar een comfortabele voorsprong van 3-0. Voordat het eerst doelpunt viel had Ollandia al wel een grote kans gehad in de persoon van Harm van Oirschot die helaas de prima voorzet van Stefan Erven niet voldoende onder controle kreeg om het af te maken. Na de 3-0 ging Ollandia wat beter voetballen, kwamen er iets betere aanvallen en waren ze net iets scherper in het duel dan in de eerste 20 minuten. Hierdoor kreeg Ollandia drie dotten van kansen via weer Harm van Oirschot, Robert Erven en Stefan Erven. Helaas troffen geen van allen het doel waardoor de 3-0 als ruststand op het scorebord stond.
Na rust begon Ollandia weer slap en was het in de 47e minuut dat de 4-0 op het bord kwam. Vanaf dat moment was het proberen te overleven en niet al te veel (mentale) schade op te lopen. Dat het uiteindelijk 6-0 werd was een heel logisch gevolg van de overmacht van Avanti’31 die met dit resultaat naar de volgende ronde gaat. Zondag wacht Casteren in de eerst competitiewedstrijd en dan zal het toch allemaal wat scherper mogen en zullen we met meer bezieling de strijd aan moeten gaan.