Afbeelding

De Louw neemt Nijnsel 1 bij de hand

Sport Sport

Nijnsel / Mariaheide - Het is niet dat VV Nijnsel TVE Reclame bang is voor SCMH, maar er is wel altijd een flinke dosis respect voor de ploeg uit Mariaheide. Dat heeft met het verleden te maken, want vaak genoeg had Nijnsel het moeilijk tegen hen. Afgelopen zondag kwam de ploeg van Tim de Wert echter geen moment in de problemen. Het haalde met gemak de volgende ronde van de beker.

Verschillende supporters pompten de bandjes op en gingen met de fiets richting Mariaheide. Degene die doortrapten misten het eerste doelpunt van Jelle de Louw niet. Hij maakte misschien wel het snelste VV Nijnsel doelpunt ooit, al is dat lastig na te gaan. Na pakweg twintig seconden veegde hij de bal via de paal binnen, nadat hij een naïeve back de bal ontfutselde. Direct na rust drukte hij weer een stempel van het snelle soort. In de 47e minuut dreef De Louw zichzelf een beetje naar de buitenkant om daarna verwoestend met links uit te halen. De bal zeilde feilloos in de verre hoek. Het verzachte de pijn van het uitvallen van Wouter van den Elzen na een half uur. Er werd gevreesd voor een enkelbreuk, maar een foto in het ziekenhuis toonde dat niet aan. Wel zal de rechtsback er flink wat weken uit zijn. Dat maakt de spoeling achterin nog dunner dan hij al was.

Na de 2-0 was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld, al gaf SCMH zich niet zomaar gewonnen. De vierdeklasser liep veelal achter Nijnsel aan, maar kwam er zo nu en dan uit via een counter. Nijnsel oogde een stuk frisser dan vorig jaar. Een jongen als Jari de Haan zorgt voor jeugdig elan én gevaar voor het doel. Spits Stefan Hulsen is weer agressiever en sterker aan de bal als vanouds en De Louw ontpopt zich nu voetballend echt als ware leider. Hij was zondag een klasse apart en ook de wedstrijden daarvoor speelde hij als een zeer belangrijke pion. Iedere trainer is blij wanneer die een middenvelder van dit kaliber in zijn ploeg heeft.

Aan een punt had Nijnsel genoeg om de volgende ronde te bereiken. Toen Rick van der Vleuten van dichtbij de 0-3 binnen joeg was de buit wel binnen. Daar twijfelde niemand aan. Toch had SCMH nog wat stuiptrekkingen en dat leverde twee doelpunten op. De 3-3 hing ook nog even in de lucht, maar dat was een minuut voor tijd, dus Nijnsel kwam niet meer serieus in de problemen. De hele voorbereiding is voor het eerste elftal goed verlopen. Volgende week wacht de start van de zware competitie in de derde klasse. Hoofdcoach De Wert zal zich geen zorgen maken over de voetballende kwaliteiten en de werklust van zijn ploeg, maar moet vooral duimen dat zijn spelers heel blijven. De bank is dit seizoen namelijk wat minder breed.