Adri Frigge (midden) geeft een toelichting op zijn werk
Adri Frigge (midden) geeft een toelichting op zijn werk Foto: Hans van den Wijngaard

Adri Frigge: "Etsen en zeefdruk zijn mijn ding"

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag exposeerde de Rooise kunstenaar Adri Frigge in zijn atelier aan het Kinderbos. Hij toonde daar werken die hij in de afgelopen jaren maakte. Frigge, die kunst in het platte vlak studeerde aan de kunstacademie, heeft zich gespecialiseerd in etsen en zeefdruk. Maar ook voor een aquarel draait hij zijn hand niet om.

Het is nog rustig op zondagochtend als Adri om tien uur de deuren van zijn atelier open zet voor belangstellenden. Maar al snel melden de eerste bezoekers zich in de ruimte die de Rooienaar al dertig jaar als zijn werkplek heeft. Frigge toont hen zijn werken en legt uit hoe hij te werk gaat.

“De combinatie van muziek en kunst in het platte vlak spreekt mij aan”, vertelt Adri terwijl hij wijst naar een werk dat hij maakte over een muziekstuk van de componist Simeon ten Holt. “Je ziet in het werk de doorgaande beweging van de muziek. Feitelijk kun je de noten van de muziek in het kunstwerk terugzien, het altijd maar doorgaande van de muziek. Het is de bedoeling om de werken in januari in Mariëndael te tonen onder begeleiding van de muziek”.

Lees woensdag verder in DMRK

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding