Afbeelding

De voordelen van een online business starten in de buurt van Eindhoven

Ingezonden Ingezonden

Eindhoven en omgeving vormen een prima basis om een online business te starten. Dat heeft met meerdere redenen te maken. Bijvoorbeeld met de verschillende doelgroepen die op een gemakkelijke manier te bereiken zijn. Zo is er alleen al de Campus in Eindhoven waar rond de twaalfduizend professionals werkzaam zijn. Of de regio Brainport waar vijftigduizend professionals in de tech sector actief zijn. Dat is al een hele gerichte doelgroep om online business op te richten. Zo zijn er allerlei doelgroepen om de focus op te leggen, van internationals tot jongeren en van ouderen tot de doelgroep over de grens. Ontdek hier onder de verdere voordelen van het starten van een online business in de buurt van Eindhoven.

Lokale, regionale en internationale voordelen
Het is ook een voordeel dat Eindhoven natuurlijk zowel lokaal als in de omgeving regionaal en over de grens internationale opties biedt voor je online business. Er is daar met de naam van je website in de domeinnaam alvast rekening mee te houden. Als je de online business vooral lokaal richt dan is het handig om de plaatsnaam in de domeinnaam te verwerken. Ga je met de online business de buurgrens over dan is het handig om ook aan extensies als .de en .be te denken. 

Netwerken via een businessclub
Bij het starten van een online business in de buurt van Eindhoven is netwerken van groot belang. Bijvoorbeeld om kennis te maken met andere bedrijven en zakelijke relaties op te bouwen. Er zijn verschillende opties waarmee je aan te sluiten bij een businessclub. Bijvoorbeeld bij de PSV Businessclub waarbij zaken en voetbal met elkaar verenigd zijn. Zo is er ook een optie om aan te sluiten bij de FC Eindhoven Businessclub. Bij deze laatstgenoemde club zijn al rond de 150 bedrijven aangesloten. Overigens zijn er nog tal van andere zakelijke netwerken die niet aan voetbal gerelateerd zijn.

Gratis toegankelijk netwerk
Er zijn aan de toetreding tot een businessclub kosten verbonden. In de opstartfase van je online business wil je daar misschien niet te veel geld aan uitgeven. Er zijn echter ook talloze mogelijkheden om gratis van een zakelijk netwerk gebruik te maken. Zo is er Open Coffee in Eindhoven waar iedere maand ontmoetingen georganiseerd worden. Je ontmoet er ondernemers, freelancers en zzp’ers die uit de regio 040 komen.