Een gezellige club bij elkaar.
Een gezellige club bij elkaar.

’t Everse de Beste Buurt van Rooi?

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode - Op de vierde zaterdag van september is het weer tijd voor Burendag. Dat zal ook dit jaar anders worden gevierd dan anders, maar het weerhoudt MooiRooi er niet van om op zoek te gaan naar de beste buurt(vereniging) van Sint-Oedenrode! Laat zien waarom jij in de beste buurt van Sint-Oedenrode woont! Stuur in een motivatie van maximaal 200 woorden in waarom jouw buurt(vereniging) de beste van Rooi is. Ondersteun de tekst met één of meerdere foto's en stuur het in naar redactie@demooirooikrant.nl. De beste inzendingen nemen we mee in een stemming op www.mooirooi.nl en zo gaan we er achter komen wat de Beste Buurt van Rooi 2020 is. Inmiddels hebben we nog maar één inzending binnen gehad. Dat is buurtvereniging ’t Everse! Wil jij dat jouw buurt verkozen wordt? Stuur dan snel iets in!

De inzending van ’t Everse!: 

Waarom wonen wij op ’t Everse in de beste buurt van Rooi?
Dat kunnen we beter laten zien dan vertellen. Het is heel mooi wonen in Rooi dat kunnen we allemaal wel beamen. En we weten zeker dat iedere Rooienaar erg trots is op zijn of haar woonstek. We leven tussen prachtige natuurgebieden, hebben een fijne dorpskern met levendige horeca, sportclubs en flinke bedrijvigheid. Voor jong & oud is het hier prettig wonen.
Op ’t Everse is dát wat ons met elkaar verbind de mix van ouderen & jongeren. De 300 actieve leden in de buurtvereniging dragen al bijna 20 jaar hun steentje bij. Waarvan de oudste 91 en jongste net geboren is. Door het jaar heen zorgt de werkgroep Verkeer voor nauwe contacten met de gemeente en zijn de werkgroepen Zorg & Welzijn, Activiteiten en de Kaartclub bezig met het organiseren van de kaart- en keezavonden, wandelingen met gids in de natuur, samen quizzen, rondje op de (duo)fiets, praatje met de buurtgenoten over een boodschap als een ander het even niet meer kan, maar ook een buurtbbq, kroegentocht, burendag tot de jaarlijkse nieuwjaarsborrel en schone buurtopruimdag voor en door jong én oud.
Via de nieuwsbrief, de buurtapp en af en toe zelfs een rondje langs de deuren houden we elkaar op de hoogte. En óók in deze bijzondere tijd van het nare virus houden we contact. Wij hopen dat dit jaar de burendag kan doorgaan. En anders doen we het zeker volgend jaar met alle actieve buurtbewoners nog eens over. Tot ziens op ’t Everse.

Afbeelding
Afbeelding