Dames 1 MHC naar het ‘zonnige zuiden’

Sint-Oedenrode - Rooi dames 1 heeft een goede een voorbereiding gehad. Hierin zijn mooie wedstrijden gespeeld en is er hard getraind. Iedereen was klaar voor de start van de competitie en iedereen had er vooral heel veel zin in. Vol vertrouwen reisden de Rooise dames dan ook af naar het ‘zonnige zuiden’, naar H.C. Nova gelegen in Heerlen.

Na het beginsignaal van de scheidsrechter was het de bedoeling dat de Rooise dames uit de startblokken schoten. Helaas stonden zij in het begin nogal te slapen waar Nova handig gebruik van maakte. Binnen de kortste keren stonden de dames uit Rooi met 2-0 achter. De oorzaak van deze slaapwandeling van de dames in de eerste helft is nog steeds onbekend. Was het de lange rit en zat daardoor iedereen in vakantiestemming, waren het de zenuwen, wie zal het zeggen?
In het derde en vierde kwart werd er vanuit Rooise kant alles of niets gespeeld. Dit resulteerde in de mooie actie van de handige Ann(i)e van Esch. Zij schoot op goal, helaas stond de keeper in de weg. Bij de rebound stond de oplettende nieuweling Tessa van Casteren op wacht en tikte de bal tussen de benen van de keeper door, waarbij Lotte Muusz het laatste tikje over de lijn verzorgde. Dit leverde een 2-1 tussenstand op. Helaas hebben de Rooise dames de 2-2 niet kunnen doordrukken. Nova kreeg een kans op de 3-1 en verzaakte hierin niet. En alsof de scheidsrecht Nova nog niet genoeg had geholpen, kregen de Rooise dames ook nog een gele kaart om hun oren. Waardoor ze 10 minuten lang met 1 vrouwtje minder op het veld stonden.
Toen hebben de Rooise dames hun veerkracht getoond en zijn met z’n allen gaan knokken (in figuurlijke zin) voor wat ze waard waren. Dit resulteerde in een strafcorner die Iris Touw op goal schoot, maar door de eerste uitloper van Nova kwam deze terecht bij Floor Aalders a.k.a. Skaley die deze bal beheerst binnen tipte. Na aandringen rondom de cirkel van Nova kregen de Rooise dames in de laatste minuut nog een strafcorner. Het eerste schot op doel wist de keeper van Nova nog te redden. Maar de wil en kracht om de scoren van Sabine Kühne kon de keeper niet weerstaan. Het werd 3-3, tevens de eindstand van deze bewogen wedstrijd.