Rhode en VOAB delen de punten

Met nog 20 minuten te gaan kwam VOAB op 0-2 en daarmee leek de wedstrijd gespeeld. Maar Rhode wist de schade uit twee dode momenten toch nog te herstellen. VOAB is tweedeklasser, maar van dat klassenverschil was op het veld weinig te zien. VOAB kreeg voor rust via snelle counters ook de beste kansen. Bij Rhode waren de passjes niet te best en echte kansen waren er eigenlijk in de 1e helft dan ook niet. Voor VOAB was er in de 41e minuut wel een grote kans, maar een Rhode verdediger wist schade te voorkomen.

In de 2e helft veranderde er niet veel. Het eerste gevaarlijke moment was voor VOAB, een voorzet van links werd gelost, maar dit leverde niets op. In de 62e minuut was het wel raak. Opnieuw uit een voorzet, nu van rechts, werd de bal hard in de linker hoek gekopt, keeper Frank van den Boogaard had een prima redding in huis, maar tegen de rebound was hij kansloos, 0-1. Er was toen een kansje voor Rhode, maar die leverde niets op. In de 70e minuut was het toen weer de beurt aan VOAB, uit een snelle counter op rechts werd de bal prima voorgezet en ook beheerst afgerond, 0-2. De strijd leek gestreden, maar na twee wissels kwam er toch wat meer vuur in het spel bij Rhode. In de 77e minuut leverde dit een corner op, die scherp werd voorgezet en laatste man Stan van de Mortel was de keeper te snel af en kopte de bal binnen, 1-2. Vervolgens was er nog een vrije trap net buiten de 16 meter na een handsbal. Die werd nog gestopt, maar in de 86e minuut werd Simon van de Wetering onderuit gehaald binnen de 16 meter. Mark van der Zanden schoot de bal in de uiterste hoek, en dat was ook nodig want de keeper zat er nog dicht bij. Maar hij was toch kansloos, uitslag 2-2.
Zaterdag speelt Rhode de derde wedstrijd uit de eerste ronde tegen zaterdagamateur club Roda Boys, aanvang 16 u, in Aalst (Gelderland). Roda Boys speelde gelijk tegen DAW. VOAB en Rhode hebben nu beide vier punten, DAW en Roda Boys slechts 1 punt. Dit betekent dat Rhode een prima kans heeft om zich voor de volgende ronde te plaatsen.