Afbeelding

Nijnsel Heren 1 dicht bij volgende bekerronde

Sport Sport

Sint-Oedenrode - In 1802 nam Napoleon Bonaparte Zuid-Nederland in en trok in het voorjaar Meierijstad binnen. Zijn troepen veroverden onder andere Keldonk dat hij omdoopte tot Quelledonk. En laat dat nu net afgelopen zondag de tegenstander zijn van Nijnsel Heren 1 in de bekerronde. Het was de tweede wedstrijd in een setje van drie. De eerste wedstrijd leidde tot een overtuigende overwinning bij FC Uden: 0-5. Joost Vervoort maakte daar het verschil, maar afgelopen week trof een klein persoonlijk drama deze sympathieke gast op de training: de binnenmeniscus. Ik ken deze blessure en je vergaat van de pijn. Kortom, voorlopig einde oefening.

En dat zag je afgelopen zondagmiddag toen de geoliede patronen van de eerste wedstrijd zich nauwelijks aandienden. Een ander systeem, spelers die zich minder senang voelden zonder hun sterkmaker in de buurt, je hebt er als trainer maar mee te dealen. En de tegenstander merkt dat meteen. Het duurde dan ook een half uur voordat de gastheren een gaatje wisten te vinden in de versterkte verdediging van de gasten. Een scherp aangesneden corner van Stefan Hulsen werd koppend verzilverd door Rick van der Vleuten en eindelijk verscheen tot groot enthousiasme van het talrijke publiek de 1-0 op het scorebord. Dit was meteen de ruststand, een minimale marge.
Een kwartier na de pauze volgde er een oogstrelende actie van Jari de Haan die zich steeds nadrukkelijker laat gelden. Met een onnavolgbare beweging zet hij Stefan Hulsen vrij voor het doel van de oranjehemden en die haalde koelbloedig de trekker over: 2-0. Ook een man in vorm! Een prettige voorsprong voor de gastheren maar die roken dat er meer mogelijk was. Amper vijf minuten later werd er door de geelhemden opnieuw een vloeiende aanval opgezet en deze werd verzilverd door Jelle de Louw. Stief kwartiertje later een gevaarlijke corner genomen door Stefan Hulsen en wie kan hem dan keihard inkoppen: Stef Witlox! Hij is de enige die dat kan op dit niveau en wel op een niet te evenaren wijze: 4-0. Enkele minuten later een pegel op de Keldonkse paal die door een verdediger van de gasten zijn eigen doel werd ingelopen. Het zag er wat knullig uit maar het was gewoon misfortuin. De zeer sterk leidende referee Van der Horst uit het sfeervolle Sint-Oedenrode floot uiteindelijk voor het einde en daar had iedereen wel vrede mee.
Samenvattend: een gretig Nijnsels collectief zonder echte uitblinkers tegen een toch wat mindere maar respectvolle tegenstander uit de vijfde klasse. Geen hoogstaande wedstrijd maar Nijnsel deed wat het moest en wat we mochten verwachten.
Aanstaande zondag dan de beslissende wedstrijd, uit tegen omnivereniging SCMH, het fysiek sterke Mariaheide. Ook dit team heeft de vorige twee wedstrijden winnend afgesloten dus de winnaar gaat naar de volgende bekerronde. Nijnsel heeft een wat beter doelsaldo dus een gelijkspel betekent dat Nijnsel doorgaat maar daar kun je niet op spelen. De bezoekers zullen ongetwijfeld alle zeilen bij moeten zetten om zich de Mariaheidenaren van het Nijnselse lijf te houden die niet zullen schromen om de grenzen op te zoeken. De supporters wacht ongetwijfeld een interessante pot op sportpark Spoorzicht: 14.30 uur.