Afbeelding
Foto: Jos Jansen

50-jarig jubileum Oda-koor en Corona-virus

Roois nieuws Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - Het jaar 2020 zou voor het Oda-koor een mooi jubileumjaar worden, maar het Corona-virus gooide helaas alles overhoop. Op 24 maart 2020 stond er een mooie korendag gepland in Zorgcentrum Odendael met ruim 200 koorzangers uit de regio en natuurlijk waren alle uitnodigingen al verstuurd. 
De laatste repetitie van het Oda-koor was op dinsdag 10 maart en daarna zag de wereld er heel anders uit. Covid-19 heerste in China, Italië en de rest van Europa, maar ook vooral in onze eigen regio met heel veel slachtoffers. Ook het Oda-koor werd uiteindelijk zwaar geraakt met het overlijden van 3 gewaardeerde koorleden. Nog optimistisch werd de jubileumkorendag verzet naar september, want het virus zou toch niet zolang aanhouden? Inmiddels is gebleken dat koren niet meer konden/mochten zingen en ook al wordt er nu links en rechts voorzichtig opgestart, ook de jubileumkorendag in september kan helaas niet doorgaan.

Zo zal het 50-jarig bestaan van het Oda-koor dus helaas niet zingend gevierd worden. Dat was in het verleden bij de oprichting en andere jubilea natuurlijk wel anders. Op 9 september 1970 werd in “Ons Huis” door de K.B.O. en met medewerking van Zr. Anne-Marie Priems van het Open Bejaardenwerk (voorloper van S.W.O.) een zangkoor opgericht, met als doelstelling: een gezelligheidskoor, dat los staat, maar bereid is om in kerken de dienst op te luisteren

Lees woensdag meer in DeMooiRooiKrant