Rhode begint bekercompetitie met 1-4 zege op DAW

Sint-Oedenrode - Rhode | Van Stiphout Bouw is goed aan de bekercompetitie begonnen, het was veel effectiever dan DAW en won tenslotte met 1-4.

De wedstrijd begon met aftastend voetbal, de eerste kleine mogelijkheden waren voor DAW, zij scoorden ook een wegens duwen afgekeurd doelpunt. Na een half uurtje waren er wat kansjes voor Rhode, die nog niets opleverden. In de 32e minuut was het wel raak. Na balverlies op rechts ging de bal naar de linkervleugel en uit de voorzet bracht Simon van de Wetering de stand op 0-1. In de 42e minuut was het weer raak. Geert Oerlemans zocht de achterlijn op en waar iedereen een voorzet verwachtte, kapte hij zijn tegenstander uit en rondde fraai af, 0-2.

De 2e helft begon met een kans voor DAW uit een vrije trap. In de 51e minuut werd in feite de wedstrijd beslist. Vanuit links werd de bal voor de goal gebracht en Joep van de Mortel wist daar wel raad mee, 0-3. DAW liet toen een kwartier lang niets van zich zien, de wedstrijd speelde zich helemaal op de helft van DAW af. Daarna herstelde DAW zich wel weer, maar het was toch Rhode dat scoorde. Simon van de Wetering passeerde een paar tegenstanders in het 16-meter gebied, legde de bal breed op Mark van der Zanden, die beheerst voor de 0-4 zorgde. In de 84e minuut kon DAW eindelijk wat terug doen, een vrije trap werd diep gespeeld en vervolgens hard ingekopt, eindstand: 1-4.

Zondag ontvangt Rhode als tegenstander VOAB uit Goirle, voor Rhode een onbekende tegenstander, zij hebben hun eerste wedstrijd tegen Roda Boys met maar liefst 5-0 gewonnen