Vlnr Wim v. Meijl, Eus Witlox en Ben Merx
Vlnr Wim v. Meijl, Eus Witlox en Ben Merx Foto: Seniorenraad

Informatiebijeenkomst seniorenraad Meierijstad

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode - De oproep in MooiRooi voor versterking van de Seniorenraad Meierijstad afdeling Sint-Oedenrode heeft zeven reacties opgeleverd. Op donderdag 3 september a.s. om 19.00uur is er voor degenen die zich hebben aangemeld een informatiebijeenkomst over het werk van de Seniorenraad. Indien er nog mensen zijn die eveneens belangstelling hebben, dan zijn dezen ook welkom. In verband met coronamaatregelen wordt men wel verzocht vooraf te melden dat je aanwezig wilt zijn op deze bijeenkomst, telefoon 06 23 44 25 62 voorzitter Wim van Meijl.

Aandacht voor de slechte wegen in Sint-Oedenrode.
Onlangs heeft de Seniorenraad een brief gestuurd naar de gemeente om aandacht te schenken aan de slechte wegen en fietspaden in Sint-Oedenrode. Met name de fietspaden langs van de Ollandse weg –en Zwembadweg zijn gevaarlijk. De wegen, Ollandse weg – Schijndelse weg – Lindendijk – Nijnselse weg vertonen gevaarlijke gaten. Met de wintermaanden op komst zal de het wegdek hier en daar nog meer verslechteren en de kans op ongelukken vergroten. Het plaatsen van waarschuwingsborden “gevaarlijk wegdek” dekt wel de juridische kant maar neemt de gevaarlijke situaties niet weg, met alle gevolgen van dien.

Seniorenraad voor Campagne Veiligheid
Er zijn vormen van criminaliteit waar specifiek ouderen regelmatig het slachtoffer van worden. Om de bewustwording hierover onder senioren te vergroten en slachtoffers zoveel mogelijk te voorkomen, start het ministerie op 1 september de campagne Senioren en Veiligheid. Voor deze campagne wordt samengewerkt met onder andere de ouderenbonden, de politie, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), de Fraudehelpdesk, Slachtofferhulp Nederland, banken en de telecomsector. (Bron: VNG)


Filmpjes op website
www.kbo-brabant.nl 
Er worden voorlichtingsfilmpjes gemaakt over vier verschillende fenomenen:
dinsdag 01 september 10.30 uur meekijken bij pinnen,
dinsdag 08 september 10.30 uur babbeltrucs,
dinsdag 15 september 10.30 uur hulpvraagfraude via WhatsApp
dinsdag 22 september 10.30 uur phishing via internet
Alle partijen besteden dan op hetzelfde moment aandacht aan het betreffende fenomeen via hun eigen communicatiekanalen.