Afbeelding

Nijnsel legt FC Uden over de knie.

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Zondag 23 augustus jongstleden leverde Nijnsel Heren 1 een matige generale af tegen Wilhelmina Boys in Best: 5-2. Maar hoe luidt de uitdrukking sportvrienden? ‘Een slechte generale leidt vaak tot een goede uitvoering.’ Zoiets. En dat bleek ook nu te kloppen.


De eerste bekerwedstrijd van dit seizoen was op verzoek van gastheer FC Uden vervroegd naar de zaterdag, dit vanwege een gebrek aan kleedlokalen op zondag: corona. FC Uden is voor Nijnsel een relatief onbekende tegenstander. Had een paar succesvolle jaren waarin ze onder meer tegen Rhode speelde. De afgelopen jaren speelt FC Uden echter geen rol meer van betekenis en beweegt zich vrij anoniem door de vierdeklasse. Het team staat momenteel onder leiding van oud-Mariahout spits Peter van den Heuvel die eerder al Keldonk onder zijn hoede had. Maar goed, iedereen begint fris, fruitig en ambitieus aan het nieuwe (beker)seizoen, dus je mag eind augustus van beide kanten een behoorlijke dosis gretigheid verwachten. De thuisploeg tekende voor de eerste grote kans van de wedstrijd en Nijnsel kroop hierbij door het oog van de naald. Dat bleek tevens een waarschuwing niet aan dovemans oren gericht want de gasten waren meteen wakker. Dit leidde al snel tot een veldoverwicht met als prettige bijkomstigheid dat Jelle de Louw, een van de uitblinkers, voor een welkome 0-1 zorgde. Stefan Hulsen liet zich ook niet onbetuigd en niet lang voor rust wist hij binnen een paar minuten tweemaal het net te vinden wat voor een comfortabele en beslissende 0-3 ruststand. Het talrijke Nijnselse publiek ging dan ook spinnend de koffie opzoeken waarbij iedereen het er over eens was dat er toch wel sprake was van enig klasseverschil.


Na de rust veranderde er niet veel. Nijnsel bleef de wedstrijd controleren en ‘supersub’ Joost Vervoort bracht evenals vorige week de nodige schwung in het team. Hij inspireerde zijn teamgenoten en dat leidde uiteindelijk tot een fraaie en dikverdiende 0-5 eindstand met nog eens twee doelpunten van John Egelmeers die zijn verhuisperikelen nu definitief achter zich lijkt te hebben gelaten en tenslotte Rick van der Vleuten die met een rake pingel het Udense net vervaarlijk deed schroeien zodat er nog even een navrante brandlucht ontstond boven sportpark De Vlasakker. Naast Joost Vervoort mogen ook Bram Oerlemans en Jelle de Louw zichzelf aanrekenen dat ze een puike partij speelden. Er viel deze avond te genieten van prima opgezette aanvallen bekroond met kostelijke doelpunten zodat het Nijnselse publiek met een tevreden gevoel huiswaarts keerde en zich eerst mag verheugen op een ingelaste oefenwedstrijd aanstaande dinsdag thuis tegen ASV’33 (coach Arno Methorst) en aanstaande zondag 6 september de tweede bekerwedstrijd, opnieuw thuis tegen RKVV Keldonk om 14.30 uur op het vanouds bruisende Den Eimert.


Hopelijk weten ook dinsdag en zondag vele trouwe Nijnsel-klanten het sportpark te vinden. Vertrek op tijd want je moet door de anderhalvemetermaatregel mogelijk wat verder weg gaan staan dan je gewend was, maar dit levert ongetwijfeld ook weer letterlijk en figuurlijk mooie andere gezichtspunten op. Verder zagen we deze gedenkwaardige zaterdag Alexander Kristoff de eerste touretappe winnen en won het Rotterdamse Excelsior met 1-6 van Jong PSV.