Voorzitter Ad van Acht (l) en Jeroen van Stiphout zijn trots op de verlenging.
Voorzitter Ad van Acht (l) en Jeroen van Stiphout zijn trots op de verlenging.

Hoofdsponsor Rhode verlengt voor 10 jaar

Sport Sport

Sint-Oedenrode – Het gele logo van bouwbedrijf Van Stiphout is nog zeker tien jaar te bewonderen op de shirts van RKSV Rhode/Van Stiphout Bouw. Het bouwbedrijf en de voetbalclub hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van het sponsorcontract, met maar liefst tien jaar. Beide partijen zijn meer dan tevreden over de samenwerking. “Er is over en weer veel vertrouwen in elkaar”, laat Ad van Acht, voorzitter van Rhode, weten. 

Al ruim vijftig jaar heeft Rhode een relatie met het bouwbedrijf. Zo doorliep Jeroen alle jeugdelftallen bij de voetbalclub. Al tien seizoenen is Van Stiphout hoofdsponsor van Rhode. “We waren uitgenodigd voor een diner om te bespreken wat de mogelijkheden waren. Ik draag Rhode, haar spelers en vrijwilligers een warm hart toe. Hoewel het nu een lastige tijd is, vonden wij tien jaar een mooi, symbolisch getal”, vertelt Jeroen van Stiphout.
In 2010 werden de handtekeningen onder het eerste hoofdsponsorcontract gezet, maar Van Stiphout is al heel wat jaren langer sponsor. De band tussen het bouwbedrijf en de vereniging werd alleen maar hechter volgens Jeroen en Ad. De eigenaar van het bouwbedrijf: “Van Stiphout voelt zich altijd welkom bij Rhode en gewaardeerd door iedereen.”
Wat vooral verrassend is, is de afgesproken termijn. “Positief verrassend”, lacht Ad trots. De sponsorcommissie verdient volgens Ad een gigantisch compliment. Niet alleen met betrekking tot deze overeenkomst. “Rhode maakt echt werk van het sponsorcontract om Van Stiphout de voordelen ervan te laten ervaren. Maar ook de sponsorloterij die tien weken lang liep is een voorbeeld van de actieve en creatieve inzet van de sponsorcommissie.” De Rooise voetbalclub is voor tien jaar verzekerd van een hoofdsponsor. Rhode betekent voor een groot deel van de Rooienaren veel. “Dat ondersteunt Van Stiphout”, aldus de voorzitter van Rhode.
“Voor Rhode zijn de financiële middelen belangrijk, dat geeft houvast”, gaat Ad verder. “Voor het bedrijf moeten we een tegenprestatie neerzetten waarvan zij zeggen dat het creatief en goed bedacht is. En ik denk dat wij – alle lof aan de betrokken Rhodecommissies en vrijwilligers die hierin een rol gespeeld hebben; zij zijn creatief en steeds actief op zoek naar vernieuwende ideeën – daar heel goed in slagen.”
Beide mannen blikken met trots terug op de afgelopen tien jaar. Een prettige samenwerking en meerdere kampioenschappen. “Je ziet de club groeien,” vertelt Jeroen, “nieuwe kleedlokalen en velden, een partij enthousiasme bij de vrijwilligers. Rhode is één grote familie en zet zich in voor elkaar. Je voelt je er écht welkom, ook als sponsor.” Het doel is voor beiden om de samenwerking op dezelfde manier – nog intensiever – met elkaar door te zetten. “Ik ben ontzettend blij dat we voor tien jaar een hoofdsponsor hebben die we kennen en waar we goede ervaringen mee hebben. Rhode is Bouwbedrijf Van Stiphout enorm dankbaar”, sluit Ad af.