Enkele mannen staan achterstevoren om ook dit sponsoren te laten zien.
Enkele mannen staan achterstevoren om ook dit sponsoren te laten zien. Foto: Jos van Nunen

Op naar Alpe d’Huzes 2021

Evenementen Evenementen

Sint-Oedenrode - Het Rooise team BIG Challenge 1 Meierij trainde zich suf voor Alpe d’Huzes 2020, maar om bekende redenen ging ook dat evenementen niet door. Het doel werd een jaar opgeschoven en daarom trainen de heren en dames gewoon door. Dat kan inmiddels in een gloednieuw tenue dat door sponsoren is aangeboden.

Op 3 juni 2021 gaan er ongeveer 5000 deelnemers de berg Alpe d`Huez op. Voor de vijftiende keer vindt dan het evenement Alpe d’Huzes plaats, met als doel geld inzamelen voor de bestrijding van kanker. Duizenden renners proberen dan de berg zes keer te bedwingen, maar minder of meer mag ook. Alles draait om saamhorigheid, geld ophalen en een gezamenlijk gebalde vuist tegen deze verschrikkelijke ziekte.

BIG Challenge 1 Meierij (zie website www.bigchallenge.eu) heeft zich de geuzennaam ‘farmers against cancer’ genoemd. Het is een groep deelnemers uit de agrarische sector en aanverwante sectoren, opgestart door Herman Houweling in 2009. In 2010 is hij overleden aan darmkanker en in twaalf jaar tijd hebben vele tientallen renners al ruim tien miljoen euro ingezameld. Het team bestaat op dit moment uit negen renners. Ze staan hier samen op de foto. Boven van links naar rechts: Theo Jansen, Dianne van Erp, Jan Jansen, Tiny van Gastel, Ties van de Ven. Onder van links naar rechts: Michiel Wennekers, Bart van Lith (teamleider), Nicole van de Oever en Miranda Wennekers.
“Wij doen als team mee aan Alpe d`Huzes omdat wij geloven dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker”, laten ze in een reactie weten. “Op de website heeft elke renner zijn persoonlijke motivatie om deel te nemen weggeschreven. Het afgelopen jaar hebben we met diverse acties €30.387,- opgehaald. Een van de acties is het koffie rustpunt van Ommetje Rijsingen waar Nelly Jansen-Swinkels dagelijks verse koffie en thee zet voor de wandelaars. Maar ook op de Jaarmarkt, Kerstmarkt en open dagen hebben we gestaan. We willen alle sponsoren hartelijk bedanken voor hun bijdrage. Ons streefbedrag voor volgend jaar is €45.000,-. Elke gedoneerde euro komt door een strikt antistrijkstokbeleid direct en voor 100% ten goede aan kankeronderzoek. Door corona zijn we beperkt in het organiseren van acties en deelnemen aan evenementen. Daarom dit artikel. Je kunt ons team steunen en/of een deelnemer. Ga hiervoor naar de website www.opgevenisgeenoptie.nl Zoekopdracht: naam deelnemer of Big Challenge 1 Meierij invullen. Steun deze actie! Op de website staan ook diverse mogelijkheden voor bedrijven om te sponseren. Bij voorbaat bedankt voor je bijdrage!”

Afbeelding