Afbeelding
Foto: Jeroen van de Sande

Belastingdienst hervat invordering na coronapauze

Financieel Financien

Sint-Oedenrode - Wanneer ondernemers vóór de coronacrisis een aanmaning van de Belastingdienst hebben ontvangen over een openstaand bedrag, krijgen zij van de Belastingdienst binnenkort als attentiesignaal een brief. De hervatting van de invordering geldt ook voor particulieren. 

De brief is een gevolg van de eerder aangekondigde stapsgewijze opstart van betalingsherinneringen en toezicht die sinds de coronacrisis zijn gepauzeerd. In de brief staat de uiterste betaaldatum (31 augustus 2020) waaraan de ondernemer zich moet houden. Het is van belang om het juiste betalingskenmerk van de aanmaning te vermelden. Het betalingskenmerk kan ook worden opgezocht via internet met de Zoekhulp betalingskenmerk.        
Bijzonder uitstel vanwege de crisis is mogelijk tot 1 oktober 2020. Als de ondernemer de aanslag niet betaalt - en geen verzoek heeft gedaan voor uitstel van betaling of een betalingsregeling - stuurt de Belastingdienst een dwangbevel. Hieraan zijn aanvullende kosten verbonden. Het is nu echter nog steeds mogelijk om uitstel aan te vragen of een betalingsregeling af te spreken, dit moet wel vóór 31 augustus.

Heeft u nog vragen?
Het gratis inloopspreekuur voor uw vragen is voorlopig gesloten. U kunt ons in plaats daarvan bellen met uw (korte) vragen op het gebied van fiscaliteit, (salaris)administratie en personeelsadvisering. U kunt ons ook vinden op Facebook, Instagram en Linkedin. Wij helpen u graag!

Lucy Bax-Koenders RB, fiscaal adviseur bij Bekkers Advies - www.bekkersadvies.nl