Afbeelding

“Wij willen alleen oud papier”

Oproep Ingezonden

Sint-Oedenrode - Zoals bekend zamelt buurtschap Oud-Rijsingen al jaren oud papier in. Soms komt er echter meer dan oud papier. 

Afgelopen woensdag troffen ze o.a. twee binnendeuren, een step en een babybadje met diverse rommel in de container aan. Dat is voor het buurtschap een groot probleem. Ook zij moet dit soort restafval, tegen betaling afvoeren. De laatste tijd komt het steeds vaker voor dat het niet alleen papier is wat de mensen brengen. Vaak komen dozen van apparatuur en daar zit het tempex nog in. Ook dat moeten ze afvoeren. Zoals meestal is het slechts een kleine minderheid die zich hieraan schuldig maakt. De meeste mensen leveren het papier netjes in dozen verpakt af en stapelen het op. “Daar zijn wij heel blij mee. Elk jaar steunen wij met de opbrengst goede doelen in Sint-Oedenrode, vorig jaar hebben we nog €1500,- geschonken aan diverse doelen. Dat willen we graag ook dit jaar weer doen, maar als wij veel rommel krijgen die we zelf tegen betaling moeten afvoeren kunnen we dat niet bekostigen. Dat zou toch jammer zijn!” laat een woordvoerder van Oud-Rijsingen weten.

Daarom namens het buurtschap nogmaals het vriendelijke maar dringende beroep om alleen schoon papier te brengen en geen ander afval als drankkartons, tempex, plastic, stucloper, hout en ander afval.