Corry (linksonder) met de rest van de organisatie van het RKK in de Knoptorenkerk.
Corry (linksonder) met de rest van de organisatie van het RKK in de Knoptorenkerk. Foto: Jos van Nunen

RKK wil ondanks corona weer naar de mensen toe

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - Net als voor de meesten van ons, is ook het culturele leven sinds half maart behoorlijk veranderd. Van de ene op de andere dag was er ook voor tentoonstellingen, concerten en lezingen geen plaats meer in wat we inmiddels ‘het nieuwe normaal’ zijn gaan noemen. Toch hoopt het Roois Kultuur Kontakt (RKK) in het najaar weer activiteiten te kunnen houden. De vrijwilligers van het RKK staan in elk geval te trappelen om weer aan de slag te kunnen in het jaar van de vijfenveertigste verjaardag.

“Als bestuur van het RKK hebben we besloten om gewoon een agenda te maken voor het komende seizoen”, vertelt Corry Kocken. In november vorig jaar nam Corry de voorzittershamer van Riet Meijs over. “Eigenlijk zou dit seizoen voor een groot deel in het teken van het vijfenveertigjarige jubileum staan. Van een jubileumfeest zien we af. Maar we plannen in elk geval verschillende activiteiten in voor het komende seizoen 2020-2021. Als we niets inplannen, dan weten we zeker dat er niets gebeurt. Maar, het is best wel spannend, want een groot deel van onze vrijwilligers en de mensen die onze exposities, concerten en lezingen bezoeken, zitten wel in de risicogroep. Daarnaast speelt bij alles wat we doen toch in je achterhoofd mee, dat het zo maar in het water kan vallen.”

“Een van de belangrijkste dingen voor het RKK is het houden van contact met de vrijwilligers en de Rooienaren”, vertelt Corry. “Daarom hebben we een folder laten maken om iedereen te laten weten dat we er nog zijn en dat we in elk geval het komende seizoen ook weer aan de weg timmeren. Daarnaast komt er in de tweede helft van september een nieuwsbrief. In die nieuwsbrief zullen we zeker terugblikken op de hoogtepunten van de afgelopen vijfenveertig jaar. Enkele van die hoogtepunten die in de nieuwsbrief aan de orde zullen komen, zijn een terugblik op de expositie over De Josselin de Jong. Deze expositie trok landelijke bezoekers. Vanuit Den Haag werd zelfs de vraag gesteld hoe wij deze collectie bij elkaar hadden gebracht. Ook het Rooise passiespel, dat jaren geleden werd opgevoerd krijgt zeker aandacht”, vervolgt Corry. “Destijds zongen twee jonge Rooise mensen, die later aan het conservatorium studeerden en nu als professional hun brood in de muziekwereld verdienen. Toch kijken we vooral vooruit, zeker naar de nabije toekomst, want dat die anders wordt dan dat iedereen een jaar geleden verwachtte staat wel vast, zeker op de korte termijn.”

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant