Henri Gooskens, Mia Versantvoort en Jan Verboort (vlnr.) voor de nieuwste aanwinst van de buurtbusvereniging
Henri Gooskens, Mia Versantvoort en Jan Verboort (vlnr.) voor de nieuwste aanwinst van de buurtbusvereniging Foto: Hans van den Wijngaard

De buurtbus is er al veertig jaar voor jong en oud

Roois nieuws

Sint-Oedenrode - De buurtbus rijdt alweer veertig jaar door Rooi en haar kerkdorpen. 20 augustus 1980 was de exacte dag dat de buurtbusvereniging Sint-Oedenrode bij notariële akte werd opgericht. Onlangs kreeg de vereniging van vervoerder Ariva twee nieuwe buurtbussen, reden voor een feestje zou je zeggen. Maar ook hier gooit corona roet in het eten. De busjes staan stil en ook het feestje laat (nog even) op zich wachten.

Mia Versantvoort is al vanaf de eerste dag lid van de buurtbusvereniging Sint-Oedenrode. Rijden doet ze al jaren niet meer, maar ze was wel de hele periode als bestuurslid bij het wel en wee van de vereniging betrokken. Nadat ze onlangs haar bestuursfunctie overdroeg, werd ze als erelid voor het leven benoemd. “Ik had het druk met voetbal en korfbal in die tijd. Toen ze me vroegen of ik mee wilde doen aan het buurtbusproject dacht ik. Och, ik heb overal tijd voor, dus dit zal ook wel lukken ”, zo vertelt Mia over haar begintijd bij de vereniging. “Dat was een mooie tijd. Samen met de BBA, de busvervoerder van toen en Xander van Vessem, die namens de gemeente bij het project betrokken was, zijn we begonnen. De belangrijkste reden voor de komst van de buurtbus was om de inwoners van Olland en Boskant ook de mogelijkheid te bieden om met het openbaar vervoer te kunnen reizen”.

“Veertig jaar geleden zijn we met één bus begonnen”, vervolgt “Jan Verboort, tot twee weken geleden de voorzitter van de vereniging. Nu is hij als bestuurslid verantwoordelijk voor de chauffeurszaken. “De bus reed in die tijd van Olland via Rooi en Boskant naar het station in Best. Een aantal jaren later kwam er een tweede bus bij. Die verzorgde de lijn van Rooi via Olland, Kasteren, Liempde en Boxtel naar Schijndel. 

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant