Afbeelding

Olifantenpaadjes vanavond bij Hart van Nederland SBS6

Roois nieuws Recreatie en toerisme

Sint-Oedenrode - Het initiatief om een fotoboek samen te stellen met zogenaamde Olifantenpaadjes in Meierijstad van onze dorpsgenoot Jan Verhagen leidt tot een hausse aan media-aandacht.

Na publicaties in DeMooiRooiKrant, ED en BD en diverse regionale weekbladen volgden korte radio-interviews bij onder meer Omroep Brabant, NPO 1 en Radio 10.

Vanmorgen werden in Nijnsel en Eerschot opnamen gemaakt door SBS voor de vroege en late uitzendingen van vanavond. Naast Jan komen diverse Rooienaren aan het woord.Bij overcapaciteit wordt het programmaonderdeel naar zaterdag doorgeschoven.

Blijkbaar is er in deze zware Coronatijd behoefte aan een luchtig onderwerp en heeft Verhagen de introductie van zijn paadjes-hobby op het juiste moment gekozen.

Of alle aandacht ook iets op levert:

Jan Verhagen: “Het is ongelooflijk. Was ik in eerste instantie al blij met 25 locaties, inmiddels zit ik na alle mails en telefoontjes al bijna aan de 100. Mijn fotograaf en goede vriend Frans Mabesoone en ik krijgen het dus heel druk. We streven naar 150 afsnijpaadjes in Rooi, Schijndel en Veghel”.

Olifantenpaadjes ontstaan doordat de burgers geen genoegen nemen met de gebaande wegen die ontstaan zijn op de tekentafels. Ze kiezen een zelfgemaakte route die vaak korter en veelal ook veiliger is.

Verhagen: “En… nu blijkt maar weer eens dat de inwoners van Meierijstad uitermate creatief zijn en ook een beetje eigenzinnig”.

Afbeelding