Jan en Bep proosten op de liefde
Jan en Bep proosten op de liefde

Toen sloeg de vonk over…

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode - Schijndel is de plek waar het allemaal is ontstaan, waar de liefde opbloeide. Al die jaren na hun jawoord kunnen ze nog steeds niet zonder elkaar. Jan en Bep Lathouwers, hebben elkaar leren kennen op de dansvloer, zijn 18 augustus zestig jaar getrouwd en vieren aanstaande zondag 16 augustus hun diamanten bruiloft.

Door: Caroline van der Linden

Jan, van jongs af aan een echte Rooienaar en Bep die haar jonge jaren in Schijndel doorbracht. De één 85 jaar en de ander 83. “Hij heeft er wel lang over gedaan hoor, voordat het echt iets werd”, zegt Bep. “In het begin was het vooral vriendschap en toen Jan in dienst moest zag ik hem een lange tijd niet. Dat gaat niks meer worden dacht ik toen, maar na drie en een half jaar belde hij bij ons aan en toen sloeg de vonk echt over.”
Ze trouwden en al snel werd hun eerste kind geboren. Op de hoge bloeddruk na, verliep de bevalling prima. “Toen ik voor de tweede keer zwanger raakte”, vertelt Bep, “had ik wel het gevoel een heel stuk zwaarder te zijn, dan de keer daarvoor. ’s Avonds zat ik behoorlijk uitgeput op een stoel, ik kon geen koekje meer eten en zitten ging nog maar net. Jan zei: ‘Krijgen we er geen twee?’ “Ik nam me voor een bezoek te brengen aan de dokter. Zo vaak ging je daar destijds niet heen. Hij zei: ‘Kom volgende week maar eens langs, dan zullen we eens kijken.’ Maar dat was te laat.” “Ik belde de dokter”, voegt Jan toe, “Dat hij vlug moest komen. Hij kwam, maar dacht dat het nog niet zo’n vaart zou lopen en arriveerde zelfs zonder tas.” Maar al snel werd hun tweede kind Lia geboren en kondigde ook hun derde kind zich aan.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant.