Jeanne (l) en Anja (r) in de oude Neul
Jeanne (l) en Anja (r) in de oude Neul

Plezier en prestatie met elkaar verweven in het water

Roois nieuws

Ieder mens begint zijn of haar leven in water. We ‘zwemmen’ al in de buik van onze moeders. Sommigen van ons komen daarna niet verder meer dan een bommetje in een subtropisch zwembad. Anderen maken er een levensinvulling van. Zo namen Anja van Wanrooij en Jeanne Hendriks jarenlang wekelijks verschillende keren een frisse duik in zwembad de Neul.

Dat zwemmen goed voor je is weten de dames als geen ander, je gebruikt bijna alle spieren in je lichaam, een full-body work-out, die zeer goed is voor hart en longen! Dat uit onderzoek blijkt dat het tevens je stress vermindert, is meteen duidelijk te merken aan de gezelligheid aan tafel wanneer ik deze twee zwemvriendinnen een bezoek breng.

Door: Caroline van der Linden

Anja en Jeanne ontmoetten elkaar in het zwembad en zijn tot op de dag van vandaag dikke vriendinnen. Jeanne inmiddels net 63 geworden blikt als eerste terug en weet nog dat in 1964 het nieuwe buitenbad geopend werd, waar ze destijds op zevenjarige leeftijd haar zwemdiploma behaalde. Vanaf die tijd is ze altijd een waterrat gebleven en stapte ze als kind regelmatig op haar step, om richting het zwembad te gaan. Ook Anja, inmiddels 66, behaalde op jonge leeftijd haar diploma. En met haar man als badmeester, is het voor haar niet meer dan normaal om regelmatig met haar hele gezin in het bad te vertoeven. In de beginjaren waren Jeanne en Anja vooral op recreatief gebied vaak in het zwembad te vinden. Maar hoewel het plezier voorop bleef staan, werd het voor hen na een aantal jaren toch ook een serieuze sport. Beiden werden lid van Argo en waren er vanaf het eerste uur bij betrokken. Plezier en prestatie waren met elkaar verweven in het water.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant