Afbeelding

Voormalig Boskant-speler naar oudste voetbalclub ter wereld

Sport Sport

Sint-Oedenrode – Op achtjarige leeftijd meldde Rúben Rodrigues zich als pupil bij VV Boskant. Daar voetbalde hij enkele jaren en daarom wordt hij door veel mensen nog op de voet gevolgd. Vandaag maakte Notts County, de oudste voetbalclub ter wereld, bekend dat het de 24-jarige Portugees heeft vastgelegd,

Bij de jeugd van VV Boskant bleek al snel dat Rúben veel talent had en hij verkaste daarom naar FC Den Bosch. Daar slaagde hij niet en daarna kwam hij bij Wilhelmina Boys terecht. Vele doelpunten later pikte Gemert hem op. FC Den Bosch haalde de aanvaller in de winterstop van het seizoen van seizoen 2017-2018 op amateurbasis terug naar de club en liet hem ondertussen nog wedstrijden draaien bij Gemert. Daar werd hij beter en beter. In 2018-2019 speelde hij zijn wedstrijden voor Den Bosch en Jong FC Den Bosch. Toen hij in januari werd verhuurd aan De Treffers kwam dat even hard aan voor de aanvallende middenvelder, maar hij hield vertrouwen. Afgelopen seizoen werd dat beloond. Den Bosch haalde hem terug en Rodrigues knokte zich in de basis. Bovendien zorgde hij voor het ene na het andere doelpunt.
Dat is Notts County opgevallen. De in 1862 (!) opgerichte voetbalclub speelt in de National League, dat is het vijfde niveau in Engeland. Afgelopen seizoen miste het promotie op een haar. Wellicht is het aantrekken van de oud-Boskanter de eerste stap naar een klasse hoger. Hij is in ieder de eerste Portugese speler van de club uit Nottingham.