Afgelopen dagen werden in Meierijstad 3 nieuwe besmettingen met het coronavirus geconstateerd
Afgelopen dagen werden in Meierijstad 3 nieuwe besmettingen met het coronavirus geconstateerd Bron: RIVM/Esri

Is het coronavirus terug van weggeweest?

Gezondheid Gezondheid

Sint-Oedenrode - Twee weken lang werd er in Meierijstad geen nieuwe coronabesmetting geconstateerd. Maar sinds afgelopen zaterdag loopt de teller weer op. Die dag werd de eerste besmetting sinds 15 juli geregistreerd, dinsdag volgden nog twee nieuwe besmettingen. Dat liet het RIVM dinsdag weten in haar wekelijkse update over de situatie betreffende het coronavirus.

Dat ook in Meierijstad het aantal besmettingen weer toeneemt, verbaast niet. De landelijke cijfers laten al weken een stijgende lijn zien. Die stijgende lijn is nu ook in onze regio zichtbaar. Werd er een week geleden in Meierijstad geen en in de buurgemeenten slechts één nieuw besmetting geregistreerd, deze week is het beeld heel anders. Meierijstad telde, zoals gemeld, drie nieuwe besmettingen. In de buurgemeenten werden ook nog eens tien nieuwe gevallen geconstateerd (Gemert-Bakel +2, Best +5, Sint-Michielsgestel +2 en Bernheze +1). Naar schatting zijn er op dit moment in onze gemeente drie tot vijf mensen waarvan bekend is, dat ze besmet zijn.

Dit zijn natuurlijk nog steeds heel andere getallen als die we in maart en april hadden. Toch is aan de daling, die sinds enkele maanden was ingezet en de daarop volgende stabilisering een einde gekomen. Lichtpuntje op dit moment is dat er nog geen nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen zijn. Dat we nog niet van het coronamonster verlost zijn is helaas ook weer duidelijk geworden. Daarom blijft het advies ook voor de komende tijd ben voorzichtig, schud geen handen, vermijd grote drukte en houd afstand. Hopelijk voorkomen we dan dat de situatie zoals we die in het voorjaar hadden zich herhaalt.