Afbeelding
Foto: Kim Schepens

Alzheimer café gaat weer open

Zorg en Welzijn zorg en welzijn

Meierijstad - De uitbraak van het coronavirus heeft grote invloed op onze samenleving en dus ook voor mensen met dementie en hun naasten. Voor veel mensen met dementie en hun mantelzorgers is het leven nu topzwaar, angstig en onveilig. Ontmoetingscentra en andere dagactiviteiten moesten hun deuren sluiten, Alzheimer Café bijeenkomsten konden geen doorgang vinden.

Nu langzaamaan versoepelingen van de corona-maatregelen zijn afgekondigd, bereiden ze zich voor het Alzheimer Cafés veilig en verantwoord op te starten vanaf september. Daarbij maken zij gebruik van het hiervoor landelijk ontwikkelde draaiboek voor alle Alzheimer Cafés in Nederland. Binnen de regels van het RIVM en de rijksoverheid kunnen wij mensen met dementie en hun mantelzorgers weer veilig ontmoeten. Binnenkort komen ze voor het eerst weer bij elkaar in Zaal De Nachtegaal in Schijndel, kunnen ze met elkaar bijpraten en vragen hoe het met iedereen is, hoe de afgelopen periode ervaren is. Zet 28 september alvast in uw agenda.

Wat zijn dan uw en onze voorzorgsmaatregelen in verband met het corona-virus? Bij binnenkomst doen zij bij u een gezondheidscheck (aan de hand van vragenlijst) en vertellen u hoe ze samen er een veilige en fijne avond van maken. Bij klachten die passen bij infectie met het coronavirus kunt u niet deelnemen aan het Alzheimer Café. Dit zijn: loopneus, keelpijn, hoesten, minder kunnen ruiken, verhoging of koorts en/of kortademigheid. Thuisblijven geldt ook als iemand in uw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft of als iemand in uw huishouden positief is getest op corona.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gespreksleiders: Bianca Peters, Gz-psycholoog 073 544 33 00 Monique Wolters, Sociaal werker 06 20 58 70 89. U kunt in deze bijzondere tijd het laatste nieuws volgen op onze afdelingswebsite www.alzheimer-nederland.nl/regios/s-hertogenbosch-bommelerwaard en op facebook.