Afbeelding
Foto: Lisette van Helden

Aanvullend geboorteverlof vanaf 1 juli

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - Goed nieuws voor ouders die na 1 juli een kindje verwachten. Per 1 juli 2020 kunnen de partners die in loondienst werken maximaal 5 weken (5 keer het aantal werkuren per week) aanvullend geboorteverlof opnemen.

Tijdens het verlof krijgt de partner geen salaris, maar een uitkering van het UWV. Partners hebben recht op aanvullend geboorteverlof als het kind op of ná 1 juli 2020 geboren wordt. Zij moeten het aanvullend geboorteverlof opnemen binnen 6 maanden na de geboorte van het kind. En zij moeten eerst het geboorteverlof van 1 week hebben opgenomen.

Hoe werkt het?
Werkgevers moeten voor hun werknemers bij het UWV een uitkering voor de verlofperiode aanvragen. Deze uitkering is maximaal 70% van hun dagloon (en maximaal 70% van het maximumdagloon). Werkgevers die (70% van) het loon tijdens het verlof doorbetalen kunnen de UWV-uitkering zelf houden.

Heeft u nog vragen?
Het gratis inloopspreekuur voor uw vragen is voorlopig gesloten. U kunt ons in plaats daarvan bellen met uw (korte) vragen op het gebied van fiscaliteit, (salaris)administratie en personeelsadvisering. U kunt ons ook vinden op Facebook, Instagram en Linkedin. Wij helpen u graag! Tijdens de vakantieperiode is het kantoor gewoon geopend.

Lucy Bax-Koenders RB, fiscaal adviseur bij Bekkers Advies. www.bekkersadvies.nl