Groepsfoto!
Groepsfoto!

Een zwaar onderwerp met humor aan het licht gebracht

Zorg en Welzijn zorg en welzijn

Sint-Oedenrode/Mariahout – Zingen met Wolter Kroes, knuffelen, sigaar roken en vooral veel lachen. Het zal mij een zorg zijn. Een programma over Alzheimer, medebedacht en uitgevoerd door geboren en getogen Rooienaar Joep ten Hove. Samen met Thijs Meeuwsen volgt hij dementerende ouderen op het Brabantse Ouderenlandgoed Grootenhout, tussen Nijnsel en Mariahout. De twee heren zijn ook wel bekend als The Bucket Boys. Aankomende maandag 27 juli om 21:30uur is de eerste aflevering van een reeks van vier te zien op SBS6. Vier weken lang duiken ze een uur in de wereld van Alzheimer. 

Voor het Algemeen Dagblad maakten Joep en Thijs een serie op dezelfde zorgboerderij over Alzheimer. Met die serie wonnen ze een Hashtag Award voor beste online serie. “Toen dachten we: hier moeten we meer uithalen. We hebben de stoute schoenen aangetrokken en John de Mol aan het jasje getrokken, want we wilden het naar televisie brengen”, vertelt Joep. The Bucket Boys haalden twee jaar geleden al een gigantische grap uit met de mediamagnaat. Om zijn aandacht te trekken richtten ze SBS7 B.V. op met als directeur de Heeswijkse fietsenmaken John de Mol. “We hebben nogal een bijzondere band met hem”, lacht de Rooienaar. 

Joep en Thijs namen contact op met John de Mol. Hij vond het programma over Alzheimer mooi en gaf de heren de opdracht om een voorbeeldaflevering van één uur te maken, precies zoals deze op televisie zou verschijnen. Zo gezegd zo gedaan. “Normaal stuur je dat op via de mail. Thijs en ik hebben een gouden USB-stick in een ringendoosje gedaan, zijn naar Talpa gereden en hebben gewacht tot John klaar was met zijn vergadering,” aldus Joep, “Toen hij naar beneden liep zeiden we ‘Hee John, dat is toevallig we hebben iets voor je.’” Ze overhandigden hem het ringendoosje met de tekst ‘hier heb je de gouden televisiering 2020’. De mediamagnaat kon de actie wel waarderen en Joep en Thijs konden aan de slag met het televisieprogramma. 

“We volgen allemaal mensen op het Brabantse Ouderenlandgoed Grootenhout. Het is een vervelende ziekte en er wordt vaak verdrietige televisie van gemaakt. Wij laten deze kant zien, maar hebben vooral geprobeerd om de vrolijke noot er tussen te zoeken.” Het zware onderwerp wordt met humor aan het licht gebracht. 

Aankomende maandag om 21:30uur is de eerste aflevering te zien van ‘Het zal mij een zorg zijn’.