Afbeelding

Nico van de Wetering: ‘Hoe moet het nu met Rooi Kermis?’

Column

Sint-Oedenrode - De kasteleins, politie en gemeente hebben overleg gehad over de kermis van dit jaar in Rooi. Voorlopig lijkt het er op dat de kermis an sich gaat verhuizen naar het evenemententerrein op de Neul. Hoe het er verder uit gaat zien is nog niet duidelijk.

Maar wat gaan we doen met die duizenden mensen die naar het Rooise centrum komen? De kermisattracties op de Neul is misschien een goede optie voor de kermisexploitanten, want dan kunnen ze nog een centje verdienen, maar de Rooise kermis hoort toch echt op de Markt thuis, dat gaat dus nu niet lukken.

Zou Rooi kermis toch doorgaan op deze manier, zal het voor niemand de kermis zijn die wij kennen, dat is geen Rooi kermis. Rooi kermis is een geweldig dorpsfeest voor jong en oud door elkaar, een prachtig evenement waar kleine kinderen in de mallemolen of in de cakewalk zitten en de ouders een oogje in het zeil houden vanaf een terras. De gezelligheid staat op nummer 1.

Deze sfeer krijgen we dit keer nooit, dus zou ik zeggen - zeker ook met de oplopende besmettingen van de laatste tijd en het feit dat gebleken is dat mensen de verantwoordelijkheid niet dragen – af gelasten dit evenement. Het is wat mij betreft niet te handhaven.

Gezond verstand is wè de wirreld wijsheid noemt.