Het aantal actuele besmettingen in Meierijstad bedraagt naar verwachting op dit moment minder dan 10 in Meierijstad.
Het aantal actuele besmettingen in Meierijstad bedraagt naar verwachting op dit moment minder dan 10 in Meierijstad. Bron ESRI/ RIVM

Afgelopen zes weken nog acht besmettingen in Meierijstad

Gezondheid Coronavirus

Sint-Oedenrode – Het coronavirus lijkt ver weg en op dit moment zijn er gelukkig weinig besmettingen in onze gemeente. Toch zijn er sinds dat deze website op 8 juni voor het laatst een update gaf over het virus in Meierijstad, toch nog acht mensen besmet geraakt met het virus. Dat blijkt uit de cijfers die het RIVM vandaag publiceerde. Van deze mensen is, zo blijkt ook uit deze cijfers niemand naar het ziekenhuis gebracht of overleden.

Hoewel het RIVM geen cijfers bekend maakt over het aantal genezen mensen, valt te verwachten dat op dit moment tussen de 2 en 8 mensen nog ziek zijn als gevolg van het virus. Helemaal uit beeld is corona dan ook nog steeds niet, dat bewijzen ook de landelijke cijfers die toch langzaam weer stijgen. Reden om net als de afgelopen periode toch de regels nog steeds in acht te nemen en dat betekent: vermijd drukke plaatsen, houd afstand en was en ontsmet je handen.