Het hele gezin en hun huis op wielen.
Het hele gezin en hun huis op wielen.

‘Wat-alsjes’ opzij, anders ga je nooit

Recreatie en Toerisme Recreatie en toerisme

Sint-Oedenrode – Je huis verkopen, baan opzeggen en door Europa trekken… Een droom van velen. Jaimy (32) en Vivian (28) Mettler en hun driejarig dochtertje Jaida maken momenteel deze droom waar. Dat maakt het gezelschap nog niet compleet. Moss, hun hond, maakt ook deel uit van het avontuur. Met zijn vieren trekken ze op dit moment rond in Zuid-Duitsland. 

“Ik zit bij de McDonald’s,” vertelt de Rooise Jaimy aan de telefoon, “daar hebben we een beetje WiFi.” Reizen werd bij hem met de paplepel ingegoten. Toen hij zes jaar oud was maakte hij met zijn ouders een wereldreis. “Het zit in ons bloed”, lacht hij. Zowel Jaimy als zijn vrouw Vivian werken in de reiswereld en hebben een toeristische opleiding gedaan.

Ze hadden weinig tijd voor elkaar. Vivian werkte onregelmatig en in het weekend, terwijl Jaimy dan vrij was. “We zagen elkaar maar anderhalf weekend per maand. Dat was erg weinig. We wilden meer tijd hebben voor elkaar.” Het is een hele stap om je huis te verkopen en je baan op te zeggen, maar bang waren ze niet. Ze overwogen goed wat de voor- en nadelen zijn. Jaimy: “Als je terugkomt heb je geen huis meer. Houden we nog genoeg geld over? Dat soort dingen.” Het stel maakte een berekening zodat ze niet zonder geld komen te zitten.

Het was een spannende beslissing voor Jaimy en Vivian. “Uiteindelijk – toen we de knoop door hakten - was het makkelijk,” zegt Jaimy. “Het huis was in één week verkocht. Je maakt het in je hoofd moeilijker dan het eigenlijk is. Je hebt allerlei ‘wat als-jes’. Die hebben wij aan de kant proberen te schuiven, anders ga je nooit.”

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant